Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

A szegénység elleni küzdelem világnapja Szolnokon is

2012.10.17 22:00. - Kovács Janka

 

Szolnokon a Belvárosi Nagytemplomnál osztott a Szolnok Belvárosi Katolikus Caritas ételt az arra rászorulóknak a szegénység elleni küzdelem világnapján.


 

A gulyáslevest délután egy órától lehetett elfogyasztani és az időben érkezőknek a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium harmadik osztálya énekelt. Városunk katolikus iskolájának még csak alsó osztályos növendékei vannak, akik egy-egy szentről kapták nevüket: a harmadikosok a Szent Ferenc osztályba járnak, aki a szegények védőszentje. Az első tál ételek kiosztása előtt Máthé György atya vezetésével hálát adtak az ételükért a jelenlévők. „A Szolnok Belvárosi Katolikus Caritas mindig segít az arra rászorulókon. Az adományokból alapanyagok mellett (liszt, tészta, stb) konzerveket, kész ételeket is adnunk. Az adományozók szerető gondoskodása segíti a munkáknak minden nap" - mondta Gyuri atya.

A szegénység elleni küzdelem világnapját 1992 óta tartják számon a világban az ENSZ kezdeményezésére. A szervezet felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ezen a napon tegyenek meg mindent, hogy felhívják a figyelmet a szegénységben élőkre. 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget