Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Európai uniós támogatással felújították a kunhegyesi Nagy László gimnáziumot

2012.10.17 08:44. - Kovács Janka

Csaknem 450 millió forintos beruházással felújították a kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola és Gimnázium épületeit. A munkákhoz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat sikeres pályázatával 398 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek - közölte Fejér Andor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a projektzárás kapcsán az MTI-vel.

Hirdetés

 

Az épületek nem voltak megfelelően hőszigetelve, a fűtési rendszer és az elektromos hálózat elavult, a tantermek jelentős részében pedig elhasználódott a padlóburkolat - indokolta a beruházás szükségességét a politikus. 
 
    Tájékoztatása szerint a szakiskola épületeinek energiahatékony felújítását végezték el, a földszinteket akadálymentesítették, a vizesblokkokat felújították, a nyílászárókat kicserélték, a tantermekben új burkolatokat alakítottak ki, a fűtési rendszert korszerűsítették. A gimnáziumi épületet magas tetővel látták el, egy felvonó telepítésével akadálymentesítették, ezenkívül a teljes épületgépészeti és elektromos rendszert felújították, és egy udvari kerékpártárolót építettek. 
 
    A kivitelezés 2011 májusában kezdődött, a műszaki átadás-átvétel a szakiskolai épületek esetében 2011 augusztusában, a gimnáziumi épületeknél idén augusztusban történt - mondta el Fejér Andor.
 
    A kunhegyesi intézmény szakközépiskolájában informatikai és elektrotechnikai-elektronikai szakmacsoportokban folyik képzés. A szakiskolai tanulóknak jelenleg építészet, élelmiszeripar, vendéglátás-idegenforgalom, kereskedelem-marketing, gépészet, faipar, mezőgazdaság szakmacsoportokat oktatnak. Az intézmény kistérségi szerepet tölt be a sajátos nevelési igényű tanulók integrált nevelésében és a hátrányos helyzetűek támogatásában.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget