Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Nem égett volna le a MOL szajoli bázisa

2012.10.17 16:31. - Kovács Janka

A tűzoltók kötelező gyakorlatot tartottak a MOL szajoli bázisán, ahol egy kigyulladt tartály oltását és az ahhoz tartozó mentési munkálatokat szimulálták.


 

Mint S. Tóth Anikó elmondta, a gyakorlat kötelező és mind belső, mind külső katasztrófákat is „elpróbálnak”. A belső gyakorlat az oltási munkálatokat képzi, míg a külső az emberek mentését, a mai próba a központ és a gyakorlat együttes munkája. Az ilyes gyakorlatokhoz egy operatív törzs is társul, akik koordináló munkája híján nem lenne elég hatékony a katasztrófa elhárítás.

A mai gyakorlaton a MOL szajoli bázisán történtek az események: a villámlástól kigyulladt 40.000 km3-es gázolajtartályt kellett minél hatékonyabban eloltani. A korábbi tudósításainkból ismerhetjük a szolnoki tűzoltó gárda is előkelő helyen szokott végezni az országos szakmai versenyeken. Ma is kisebb fennakadások nélkül sikerült eloltani a „képzeletbeli” tüzet, amit hab fújásával értek el. A katasztrófapróba során nemcsak a kigyulladt tartályt kellett „eloltaniuk”, de eljátszották, hogy egy ember is megsérült a tüzeset folyamán. A gyakorlathoz tartozott az emberek kimenekítése is, amit szajoli általános iskolások játszottak el.

Délben Kállai Mária kormánymegbízottnak mutatkoztak be az operatív törzs tagjai és a tűzoltósági elöljáró ismertette a nap folyamán történt próba menetét és hatékonyságát. Nem égett volna le a MOL szajoli bázisa.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget