Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Megkezdődött a fűtési szezon, legyünk óvatosak!

2012.10.18 09:09. - Kovács Janka

Minden valószínűség szerint gázkonvektortól felhevült nádroló okozott tüzet Szolnokon a közelmúltban. Október 12-én egy Kisfaludy úti három emeletes lakóház egyik erkélyének ajtaja gyulladt ki, a tűz a tetőre is átterjedt. Csak a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhető, hogy a lángok nem okoztak nagyobb pusztítást. 


 

A tűzoltásvezető beszámolója szerint a lakásban nem tartózkodott senki, így be kellett törniük az ajtót. Azt tapasztalták, hogy a lakás erkélyének ajtaja teljes terjedelmében lángolt, a tetőt is megperzselte a tűz. Kézi porral oltóval eloltották a tüzet, kiszellőztették a szobákat. A helyszínen látottak alapján az a legvalószínűbb, hogy a bekapcsolt gázkonvektorral közvetlenül érintkező nádroló hevült fel annyira, hogy felizzott, és tüzet okozott.

Csak a gyors beavatkozás mentette meg a lakást a nagyobb pusztítástól, hiszen a bejelentés és az oltás idején senki nem tartózkodott otthon.

Ennek az esetnek a kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismételten fokozott óvatosságra inti a lakosságot!

Hivatalosan október 15-én kezdődött a fűtési szezon. A tüzelőberendezések átvizsgálása elengedhetetlen, kiemelt fontosságú, hogy a kémények is megfelelő állapotban legyenek.
Ha az égéstermék visszajut a lakótérbe, vagy szabálytalanul vezetik azt el, akkor azzal a lakó a környezetében élők életét és vagyonát is veszélyezteti.

Ne hagyjunk a fűtőtest közelében éghető holmit! Vigyázzunk a párologtatók, illatmécsesek, illó olajos mécsesek használatával! Mielőtt elhagyjuk otthonunkat, ellenőrizzük a fűtőtesteket és környezetüket, ne érjen textil, fa, vagy bármilyen gyúlékony anyag a konvektorhoz, kályhához, kandallóhoz! Ne szárítsunk ruhát a fűtőtesten! Lehetőleg tartsunk otthon kézi porral oltó készüléket, és annak felülvizsgálatát is végeztessük el. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget