Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Tim Burton és Helena Bonham Carter életműdíjas lett a Londoni Filmfesztiválon

2012.10.22 15:39. - Kovács Janka

Tim Burton filmrendezőt, valamint élettársát Helena Bonham Carter színésznőt pályafutásuk elismeréseként a Brit Filmintézet tagságával tüntették ki a hétvégén véget ért Londoni Filmfesztiválon.


 

"Ez jó, mert így nem lesz féltékenység otthon. Igazán előzékeny gesztus, hogy mindkettőnket egyszerre tüntettek ki" - mondta Bonham Carter a díjátadást követően.
 
    Burtonnek az elismerést Sir Christopher Lee nyújtotta át, míg Bohnam Carter Sir Trevor Nunntól kapta a megtisztelő címet a Brit Filmintézet által szervezett ceremónián a London szívében álló Banqueting House-ban. 
 
    Az 56. Londoni Filmfesztivál Burton háromdimenziós Frankenweenie - Ebcsont beforr című animációs filmjével kezdődött. A filmmustra zárónapján, vasárnap pedig a Dickens-év tiszteletére elkészült Szép remények című új filmfeldolgozást vetítették Bonham Carterrel az egyik főszerepben.
 
    A legjobb filmért járó díjat Jacques Audiard francia rendező már Cannes-ban is nagy feltűnést keltő De rouille et d'os című alkotása kapta, amely egy súlyos balesetet szenvedett delfinidomár és egy utcai bunyós kapcsolatáról szól. A francia rendező három éve A próféta című filmjével már nyert egyszer a londoni filmmustrán - emlékeztetett a BBC online hírszolgálata.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget