Ma 2018. 4. 21, szombat, Konrád napja van.

A légvezetékekre is kivetnék a közműadót

2012.10.26 07:42. - Booster

A Népszabadság értesülései szerint az új közműadó kiterjesztését fontolgatja a kormány, a legújabb elképzelések szerint már nemcsak a föld alatt húzódó, hanem a felszín feletti vezetékek után is fizetniük kellene a szolgáltatóknak.


A lap pénteki száma szerint az így befolyó, számítások szerint 30-40 milliárd forintot az önkormányzatok kapnák meg, és szabadon felhasználhatnák. Van olyan elképzelés is, amely szerint ezt a pénzt kizárólag a közösségi közlekedés fenntartására, illetve fejlesztésére lehetne fordítani.

A Matolcsy-csomagban szereplő, jövőre kivetendő, méterenként százforintos közműadó kiterjesztése a légvezetékekre arányosítaná a teherviselést a távközlési szektorban, ahol a válságadók (az árbevétel alapján 2010 óta fizetett különadó) év végi kivezetésével jelentős aránytalanság alakulna ki: a vezetékes és mobiltelefon szolgáltatók ötvenmilliárdot meghaladó telefonadót fizetnének jövőre, míg a televíziós szolgáltatók adóterhelése megszűnne.

Már a telefonadó tervezésekor felmerült, hogy adóztassák meg a tévé-előfizetéseket is, ám akkor azt levették a napirendről. Most újra bevonnák az adófizetők körébe a kábeltévés ágazatot, immár csak a műholdas és a földfelszíni sugárzású infrastruktúra lenne adómentes - írja a lap.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.04.18. 15.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget