Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

Uniós támogatással újult meg a Fiumei Általános Iskola

2012.10.26 15:44. - Kovács Janka

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata  az Új Széchenyi Terv „Oktatásinevelési intézmények fejlesztése” tárgyú pályázati konstrukciójában „A Fiumei  Úti Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című pályázatával  391.800.155 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, így valósította meg  a 433.333.505 Ft összköltségű projektjét. 


 

Pályázati cél, a Fiumei Úti Általános Iskola infrastruktúra-fejlesztése a minőségi  oktatásért. A projekt hozzájárult a régión belüli társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek,  a korszerű oktatási intézmények megteremtéséhez, azaz a régió hosszú távú  versenyképességéhez.
 
A projekt során épület-felújítás, IKT eszközök fogadására/működtetésére  alkalmassá tétel, projektarányos akadálymentesítés és eszközbeszerzés valósult meg.
 
 Az utólagos homlokzati  hőszigeteléssel és nyílászáró-cserével a felújított létesítmény  külső homlokzati megjelenése pozitívan hat  a környezetére, illetve a városképet  kedvezően befolyásolja. Továbbá a tervezés során alkalmazott anyagok és szerkezeti  megoldások hosszú távon gazdaságosan üzemeltethető, fenntartható épületet eredményeznek.  
 
A pályázat keretében megvalósításra került továbbá az épület egyik bejáratának akadálymentesítése, illetve egy akadálymentes mellékhelyiség kialakítása is, a WC-hez vezető elérési útvonal biztosításával. A belső felújítás és akadálymentesítés jótékonyan hat az épületet látogató, használó felnőttekre és gyermekekre egyaránt. Az iskolaépület felújításának költsége: 365.173.836 Ft.
 
A projekt keretében iskolai taneszközök (ebédlőasztalok, szekrények, tanulói műhelyberendezések) beszerzése mellett 7 darab udvari játék került beszerzésre.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget