Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Sikeresen debütált az új Copy Con lemez

2012.11.05 20:00. - Booster

Copy Con neve ismerősen csenghet a reggae zene kedvelőinek. A Szolnokról indult rapper hét éve kavarta fel a könnyűzene állóvízét. Egyedi stílusával, szókimondó szövegeivel hamar belopta magát a közönség szívébe. A ragga király november 2-án lemezbemutató koncerttel ünnepelte aznap megjelenő, negyedik stúdióalbumát, valamint a Freedom Fighterz formáció fennállásának ötödik évét.


Copyright:  Copy Con hangját 17 éves koromban hallottam először. Harmadikos gimnazista lehettem, közeledett az év vége, ezzel a témazáró dolgozatok, ami az egész éves lazsálásnak köszönhetően sok tanulást igényelt. Ezzel semmi gond nem volt addig a pillanatig, amíg egy tíz percesre tervezett pihenő alatt, rá nem akadtam a Tigris weboldalára.  Zenéjük azonnal megfogott. Sensimila című videójukat nem túlzok, egymás után hússzor biztos megnéztem. Különösen egy fiatal, fonott hajú srác keltette fel figyelmemet egyedi hangjával, megjelenésével, ő nem más, mint Copy Con. Azóta eltelt hét év, de a rajongás továbbra is megmaradt. Ott voltam a kezdeti sikereknél, akárcsak most, amikor már országosan elismert zenészről beszélhetünk, aki teltházas közönség előtt lép színpadra és meghódítja a rádiós listákat. 
 
Nagy izgalommal vártam a péntek estét. Tudtam, hogy nem fogok csalódni a Freedom Fighterz névre keresztelt kis családban.  Mikor fél 10 körül Dóri barátnőmmel megérkeztünk a helyszínre, már javában zajlott a buli. Sok időnk nem volt szöszölni. Gyorsan megkerestük a ruhatárat, megszereztük a karszalagokat és rohantunk a koncertre. Az első szám a Ladánybene 27 riddimre írt Mondd ki a szót volt. Ez megadta a kezdő lökést, ugráltunk, énekeltünk, mindenki arcán hatalmas mosolyt láttam. Ez a pozitív életszemlélet tükröződik a Conraggazin 4 albumról is. Nem számított a hideg, vagy, hogy sokan még nem pihenték ki a Halloween buli fáradalmait. Itt vagyunk, és együtt ünnepelünk a zenekarral. Bár most különleges apropóból gyűltünk össze, ez a hozzáállás a Copy Con koncertekre mindig jellemző volt. A srácok minden tőlük telhetőt megtesznek a jó hangulat érdekében. Copy Con nőket megszégyenítő csípőmozgásával sokkolta az előttem bulizó tini lányokat, akik hisztérikus sikítozásban törtek ki, akárhányszor a közelükbe ért. Az már teljes sokként érte őket, amikor a vokálért felelős Lego megfogta valamelyikük kezét, vagy amikor Copy hozzáért az egyik lány öngyújtójához. Ilyenkor jót nevetek, és arra gondolok, hogy ugye én nem ilyen voltam 16-17 évesen.
 
Egy lemezbemutató koncert mindig nagy dolog az előadó és a rajongók életében. Egy ilyen este fergeteges hangulatot, rengeteg barátot ígér, ez most sem volt másként. Mint kiderült, sokan a zenészek szülővárosából, Szolnokról érkeztek a budapesti klubba, ami tovább fokozta a hangulatot.  Aki járt már Copy Con koncerten megtapasztalhatta, hogy mekkora energiák szabadulnak fel a színpadon egy-egy buli alkalmával.  Lego, aki 5 éve csatlakozott a bandához, szerencsére ezúttal se hazudtolta meg önmagát. Teljesen átadta magát a zenének, néha olyan nagyot ugrott, hogy attól féltem, leesik a színpadról, de a sok éves rutinnak köszönhetően ilyen nem fordult elő. Ne feledkezzünk meg az együttes többi tagjáról se! A hangzást a Freedom Fighterz teszi teljessé, a pörgős ritmus lágy énekkel párosul, így a lassú számok is szebben szólnak. Az estét a Lapulok a fűben című dal zárta, mely már évek óta nem hangzott el koncerten. Ez eszembe juttatta azokat az időket, amikor még csak 50-60 ember tette ki a közönséget. Copy Con sikereit egyedi stílusa mellett személyiségének köszönheti. Ekkora népszerűség mellett is ember tudott maradni, aki bárkivel szívesen kezet fog, vagy megajándékozza egy számmal a születésnapján. 
 
Ha az ember jól érzi magát, mindig gyorsan repül az idő, ez most se volt másként. A Conraggazin 4 album sikeresen debütált. Bár a lemez hivatalosan csak a koncert napján látott napvilágot, sokan már az új számok szövegét is ismerték. A közönség pozitív energiákkal feltöltve hagyta el az Akvárium klubbot péntek este.  Remélem, hogy sok hasonló lemezbemutató koncertben lesz még részünk!
 
Ági
Fotó: Nagy Márton, forrás: facebook
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget