Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Tetemes bírság esküvői

2012.11.07 12:33. - Kovács Janka

Tetemes pénzbírságra ítéltek egy férfit Brazíliában, mert templomi esküvőjén bejelentette a násznépnek leleplezőn, hogy menyasszonya nem szűzen érkezett a házasságba, majd faképnél hagyta a sokadalmat.


 

Az eset előzménye, hogy az ara szüzességét rendkívül szigorúan őrizték szülei - bár mint utólag kiderült, nem volt mit őrizni. A templomi esküvő előtt két nappal már megvolt a polgári házasságkötés, a mélyen vallásos szülők azonban még azt követően sem engedtek a párnak nászéjszakát, közölve, hogy az csakis a templomi szertartás után következhet.
     Nem következett. A polgárjogilag már férj vőlegény a ceremónián nem volt hajlandó megismételni a házasságkötés kötelező szavait, mondván, hogy megtette már két nappal korábban, majd pedig bejelentette, hogy újdonsült menyecskéje nem érintetlen, mint ahogy szülei hitték, lányuk hazudott nekik.
    A férfi - "szűzbeszéde" után - faképnél hagyta párját és a 400 fős sokadalmat. A lakodalmat lefújták.
    Mindez még 2005 júniusában történt. A pár házasságát érvénytelenítette a hatóság, a volt nej és anyósa viszont kártérítési pert indított a férfi ellen. E héten született döntés, bár még csak első fokon. A bíróság szerint a férfi - tekintet nélkül arra, hogy mi vezérelte - sértőn viselkedett a ceremónián és tagadhatatlan lelki károkat okozott, mindezért fizetnie kell. 
    Az exvőlegénynek 15 napja van, hogy fellebbezzen - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget