Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre

2012.11.12 08:35. - Booster

Apátfalva – Visszatér borzalmas tettének színhelyére Thomas B., a hummeres rendőr gázoló. Az ügyészség helyszíni bizonyítási kísérletre készül, jelenleg az igazságügyi szakértői véleményekre várnak.


A bejáráson ugyan nem kötelező részt vennie a gyanúsítottnak, de saját védelme érdekében tanácsos jelen lennie. Ez a hummeres rendőrgázoló esetében azért nehézkes, mert még mindig orvosi ellátásra szorul, de elviekben kerekesszékben el tudják vinni Apátfalvára.
 

Thomas B. napokon belül újabb gyanúsításra számíthat. A másik motoros rendőr veszélyeztetése miatt és a rendőrségi szolgálati fegyver elvételéért ugyancsak felelnie kell majd a bíróságon.
Thomas B. napokon belül újabb gyanúsításra számíthat. A másik motoros rendőr veszélyeztetése miatt és a rendőrségi szolgálati fegyver elvételéért ugyancsak felelnie kell majd a bíróságon.


Mint megírtuk, egy hónappal ezelőtt négy német rendszámú Hummer száguldott át Apátfalván, amikor a két motoros járőr megpróbálta megállítani őket gyorshajtás miatt. Egyikük, Kenéz Imre azonnal megelőzte a monstrumot, és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel állította meg a Hummer-konvojt. Thomas B. azonban váratlanul gázt adott, és kíméletlenül áthajtott a rendőrön, aki belehalt sérüléseibe. Ezután a férfit lövésekkel megállították. Kiszállva járművéből dulakodni kezdett a másik járőrrel, és egy civillel, közben a rendőr fegyverét is megszerezte.

A férfi eddig nem tett tanúvallomást az ügyben. Úgy tudjuk, a védője utasítására nem beszél az ügyészekkel, mert várják, mi lesz az, amit a szakértők alátámasztanak, és mi az, amit nem. Kiszivárgott hírek szerint a védelem stratégiája az lehet, hogy a szándékosságot a gázolásnál tagadják, és a férfi kábult állapotára hivatkozva egyfajta balesetnek állítják majd be a történteket.

A „lecsúszott a lábam a fékről" magyarázat a gyászoló hozzátartozók számára elfogadhatatlan. Kiss Tímea, Kenéz Imre (†34) menyasszonya a Blikknek elmondta, soha nem bocsát meg a hummeresnek.

Az az ember, aki tucatszor volt büntetve, sokszoros visszaeső, ráadásul rendőrökre is támadt már, nem hinném, hogy véletlenül gázolt át Imrén. Remélem, a bíróság igazságosan, megfelelő súlyú ítéletet hoz majd – mondta el az összetört nő.

szolnokinaplo.hu - blikk.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget