Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Megérkezett a megyébe is az influenza elleni oltóanyag

2012.11.12 14:22. - Kovács Janka

Az influenza fertőzés megelőzésének egyetlen hatékony módja az időben beadott védőoltás, ezért célszerű időben gondoskodni annak lebonyolításáról. Jász-Nagykun-Szolnok megyébe  50 000 adag FluvalAB és 190 adag Vaxigrip Junior oltóanyag érkezett, amiből a különböző kockázati csoportba tartozó személyek térítésmentesen részesülhetnek, továbbá a vérzékenységben szenvedők részére is biztosított vakcina. 

Hirdetés

A kistérségi népegészségügyi intézetek munkatársai a megkezdték az influenza elleni oltóanyagok kiszállítását a háziorvosi/házi gyermekorvosi rendelőkbe, néhány napon belül mindenhol elérhető lesz a vakcina.

 

A FluvalAB  vakcinával a 3 évesnél idősebb krónikus betegek (pl. szív-, és érrendszeri, légzőszervi, máj- és vesebetegek, cukorbetegek), a várandós nők vagy akik a gyermekvállalást az influenza-szezon időszakára tervezik, az immunhiányos állapotban szenvedők, az ápolást/gondozást nyújtó otthonokban vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt személyek, az egészségügyi és szociális intézmények dolgozói számára biztosítható a védelem.

Szintén részesülhetnek a térítésmentes védőoltásból a sertés és baromfi tartásával, valamint ezen állatok szállításával szervezett munkavégzés keretében foglalkozó személyek, valamint a baromfifeldolgozókban, a vágóhidakon dolgozók.

A 65 éven felüli személyek pedig egészségi állapotuktól függetlenül kérhetik az oltást háziorvosuktól.

A Vaxigrip Junior vakcinával a 6-35 hónapos korú krónikus betegségben szenvedő gyermekek, az immunhiányosak, valamint az egészségügyi intézményekben tartósan ápoltak, illetve a csecsemő- és gyermekotthonok lakói olthatók.

A fentiekben felsorolt kockázati csoportokba nem tartozó személyek orvosi vényre megvásárolhatják a gyógyszertári forgalomban lévő influenza elleni vakcinákat. Az influenza elleni széleskörű védekezés érdekében fontos, hogy minél nagyobb számú oltásra kerüljön sor a közlekedési, rendészeti, oktatási, közellátási feladatot teljesítő foglalkozási ágakban, valamint a diákotthonok, kollégiumok lakói és más közösségek tagjai között.

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján elmondható, hogy az influenza gyanús megbetegedések száma alacsony, azok valamennyi korcsoportot érintve elszórtan fordultak elő a megyében.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget