Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Szolnoki tűzoltók is szlalomoztak tegnap Szegeden

2012.11.15 09:51. - Booster

Vezetéstechnikai továbbképzést tartottak Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye tűzoltógépjármű-vezetőinek a Szegedi Repülőtéren szerdán. A tréningen 14 sofőr vett részt.


Segesvári Csaba

A repülőtér kifutóján kijelölt szlalompályán versenyeztek a négy megyéből érkezett tűzoltók: a Szegedi Repülőtér gépjárműfecskendőjén kívül a katasztrófavédelem Skodáival is megmérkőztek a sofőrök.

– Észnél kell lenni, mert magasan van a jármű súlypontja. Lassan 16 éve vezetek, a gépjárműfecskendő tömege és a benne lévő oltó folyadék miatt oda kell figyelni a vezetésre – mondta Gajdán Gábor, miközben nagy gázzal meglódította a 370 lóerős tűzoltóautót. A főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket, miközben fényképezőgéppel a kezünkben balra-jobbra csapódtunk. A centrifugális erőt oldalunkban érezhettük egy-egy irányváltást követően.

 

Gajdán Gábor főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket. A szerző felvétele
Gajdán Gábor főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket.
A szerző felvétele


– Az autósok meghallják, ha szirénázva jövünk, de nem mindig engednek el. Sokan leblokkolnak, és ahelyett, hogy félrehúzódnának, egyszerűen megállnak. A nagy sebességgel érkező tűzoltóautót így vészfékezésre, hirtelen manőverre kényszerítik – magyarázta a gépkocsivezető tűzoltó.

– A nemrégiben alakult Területi Oktatási Központ szervezte a képzést. Gépjárművezetőinket megpróbáljuk felkészíteni a lehetséges vészhelyzetekre, a hirtelen irányváltásokra. A szerdai képzésen 14-en vettek részt – tette hozzá Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nem könnyű egy ilyen hatalmas járművel gyorsan közlekedni.

delmagyar.hu - szolnokinaplo.hu - szegedcafe.hu

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget