Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Ifjúsági tábor épült Tiszaszentimrén

2012.11.21 08:38. - Kovács Janka

Korszerű, magas színvonalú ifjúsági tábort építettek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén.

Hirdetés

 

Az új szálláshely kialakítását az tette lehetővé, hogy a Tiszaszentimrei Gyermekekért Alapítvány 2011-ben sikeres pályázatával több mint 41 millió forintot nyert el az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból - közölte Juhász-Dobos Zsuzsanna projektmenedzser az MTI-vel. 
 
    A tábort azzal a céllal hozták létre, hogy a Tisza-tóhoz közeli falu és a környékbeli települések hírnevét öregbítse, a térség turisztikai látványosságait népszerűsítse - mondta. 
    A szinte százszázalékos támogatottságú projekt keretében Tiszaszentimre belterületén hétszobás gyermektábor-ifjúsági szálláshely épült. A 273 négyzetméter alapterületű épületben vizesblokkos szobák, közlekedők, társalgó-foglalkoztató terem, teakonyha található, az udvaron parkolók és kerékpártárolók is vannak. Az épülethez kültéri pergola csatlakozik kemencével. Az akadálymentesített épület berendezésére csaknem 2 millió forintot költöttek. 
 
    A településen korábban nem volt lehetőség a gyerekek táboroztatására, ennek keretében a falu és a környék természeti szépségeinek bemutatására. A tábor a jövő évtől tavasztól őszig fogad - elsősorban hazai és külföldi iskolákból érkező - csoportokat. 
 
    A projekt megvalósításában a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Tisza-tó Térsége Leader Egyesület vett részt.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget