Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Fejlesztéseket adtak át a Hegyalja Fesztivál területén

2012.11.30 11:38. - Kovács Janka

Átadták a 660 millió forintból uniós támogatással elkészült, a Holt-Tisza állat- és növényvilágát bemutató tanösvényt és az új kiállító- és látogatóközpontot a Hegyalja Fesztivál területén csütörtökön, Rakamazon.


 

 Az alakjáról "Nagyteknősbéka" Háznak elnevezett kiállítóhely egyben kilátó is, a 2013-as zenei fesztivál ideje alatt pedig beléptető csarnokként fog működni.
    A fedett előterű, akváriumokkal, terráriumokkal berendezett épület mintegy 1200 négyzetméteren interaktív kiállítással várja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városba érkező látogatókat. Az épület kiindulópontja lesz annak a 2,2 kilométer hosszú, a fesztiválterületet körbeölelő Morotva-tavi vízi tanösvénynek is, amelyen jövő tavasztól 20 és 40 fő szállítására alkalmas elektromos meghajtású hajók közlekednek majd. 
    A vízitúra végállomása a szintén most átadott "Kisteknősbéka" Ház lesz, ahol a helyi állatvilágot ismerhetik meg a látogatók. Mellette alakították ki az Ősmagyar Parkot, ahol a fesztiválozók többek közt az íjászkodás fortélyaival ismerkedhetnek meg.
    A jelenlegi beruházás részeként már 2011-ben elkészült a Tisza-parti strand és kenukikötő, amely már az elmúlt két évben is népszerű volt a fesztiválozók és turisták körében.
    Az eseményen Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere elmondta: a tanösvény és az épületek, valamint a park megnyitásától több mint 70 ezer új turista érkezésére számít a város a következő három évben. A fejlesztésnek köszönhetően tíz új munkahelyet hoznak létre a településen, a foglalkoztatottak létszáma - amennyiben a projekt második ütemére beadott pályázat is sikeres lesz - a következő szakasz megvalósításával tovább nő - tette hozzá.
    Az a több mint 80 ezer látogató, akik 2013. június 25. és 30. között a 14. Hegyalja Fesztiválra érkeznek, minden más magyarországi fesztiválhoz képest kulturáltabb körülmények között szórakozhat - közölte az eseményen Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője. Hozzátette: a vízi tanösvény átadásával a fesztivál zöld programjai is újabb érdekességekkel bővülnek.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget