Ma 2018. 11. 15, csütörtök, Albert, Lipót napja van.

LMP: Határozott kiállásra van szükség a Szolnoki Főiskoláért

2012.12.03 16:54. - Kovács Janka

 

Az eddig folytatott lobbitevékenység már kevés: határozott kiállásra van szükség az ország több vidéki felsőoktatási intézményéhez hasonlóan az ellehetetlenülés szélére sodort Szolnoki Főiskola megmentése érdekében – jelentette ki az LMP hétfői sajtótájékoztatóján a párt oktatáspolitikai szakértője Szolnokon.


 

Pető Ernő közölte: az eseménnyel párhuzamosan Osztolykán Ágnes LMP-s országgyűlési képviselő hétfőn interpellációt intézett a parlamentben Balog Zoltán miniszterhez, melyben az ország hasonló helyzetbe sodort felsőoktatási intézményei között kiemelten foglalkozik a Szolnoki Főiskola sorsával.
 
         A párt oktatáspolitikai szakértője hangsúlyozta: minderre azért van szükség, mert a Tisza-parti megyeszékhely intézménye mára „kényes” helyzetbe került. Egy folyamat eredményeként bevételei nem fedezik kiadásait. Épületeinek egy részét képtelen fenntartani, ezért azok bezárására kényszerült és az évek óta tartó alulfinanszírozottság a főiskola önállóságát, illetve létét fenyegeti – fogalmazott.
 
         A politikus kifejtette: bár a hivatalos kormányzati szándék még nem ismert, a két „lebegtetett” lehetőség mindegyike – akár magukra hagyják a vidéki főiskolákat, akár a kecskemétihez csatolják a Tisza-parti intézményt – a szolnoki felsőoktatás megszűnését vonná maga után.
 
         Mindez azért is megengedhetetlen, mert az Alföldnek ez a része előre láthatólag még évtizedek múlva is az ország fejletlenebb régióihoz tartozik majd. Egy ilyen lépés pedig e vidék felzárkózásának esélyét venné el az itt élő emberektől – húzta alá.
 
           Rámutatott: a Szolnoki Főiskola érdekében eddig kifejtett lobbitevékenység immár kevés. Minden képviselőnek el kell döntenie, hogy pártja érdekeit tartja szem előtt választókörzetében, vagy szavazóiét a politika színterein. A vidéki felsőoktatás és vele együtt a Szolnoki Főiskola megmentésének ügye ugyanis az utolsó órájához érkezett, amikor határozott kiállásra van szükség – tette hozzá Pető Ernő.
 
 
-készítette: Bugány János


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget