Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

A 30Y pénteken adja utolsó szolnoki klubkoncertjét

2012.12.05 09:26. - Kovács Janka

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y december 7-én, pénteken a Frakk Lazító és Klubban adja utolsó szolnoki klubkoncertjét. Beck Zoli és csapata november végén jelentette meg egyedi hangzásvilágú Szentimentálé lemezét, és a következő időszakban azzal járja az országot.


 

Idei klubturnéja végéhez közeledik a 30Y. A pécsi rockzenekar a tőle megszokott stílusban már csak néhány alkalommal lép fel, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget. A banda november 29-én egyedi hangzásvilágú, négyrészes kiadvánnyal jelentkezett. A 30Y az elmúlt években egyszer-kétszer meglepte rajongóit egy-egy különleges Szentimentálé-esttel, amikor kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutatta. A fiúk végre csokorba szedték a Szentimentálé koncertprogram anyagát, amely újszerű módon jelent meg.  

A Szentimentálé-anyag valójában négy részből áll. Az első adagban a Szentimentálé-repertoár 14, eddig lemezen meg nem jelent 30Y-dala szerepel. Ez az összeállítás fizikai formában CD-n, várhatóan karácsonyra pedig dupla bakeliten is megjelenik. A többi tartalom egy számítógépes kód segítségével digitális formában, úgynevezett „vendégoldalakon” elérhető az interneten. Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y- szerzemények „szentimentálésított” átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon öt feldolgozást hallhatunk a hetvenes-nyolcvanas évtizedből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból), míg a harmadik vendégoldal egy videógyűjtemény 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez. 

A lemezt előrendelő rajongók az album társproducereivé válhattak.

- A 30Y létezése és ereje a közönségből fakad. A rajongóink szeretete és súlya nélkül a dalaink nem törték volna át a falakat. Ezt szerettük volna nekik megköszönni a magunk módján. Akik november 18-ig előrendelték a Szentimentálé lemezt, az album társproducerei lettek, a nevük pedig felkerült a lemezborítóra és az internetes felületeinkre is. Emellett a rajongók alkotásai is szerepelnek a borítón: a Városlepedő-akció keretében az előző albumunk turnéjának 30 koncerthelyszínén a nézők lepedőkre rajzolhattak, és ezekből az ábrákból válogattunk néhányat a Szentimentálé lemezborítójára – mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere.  

 

További részletek:
http://30y.hu/
http://www.facebook.com/30yzenekar
http://www.youtube.com/user/30ytv
http://soundcloud.com/30y

 

készítette: PR Garden

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget