Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Bőrükön érzik a színházat

2012.12.05 16:06. - Kovács Janka

Minden évben igen nagy népszerűségnek örvend az Ádámok és Évák előadássorozat, ahol a város középiskolái egy-egy nyolc perces előadással áll a színpadra.


 

Idén negyedik alkalommal állnak középiskolások a Szigligeti Színház színpadán. A történet 2010-ben indult, mikor Balázs Péter és Kis József elindította az előadássorozatot. Akkor Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának színeit vitték színpadra a középiskolák, igen nagy sikerrel. Teltek-múltak az évek, bibliai jeleneteket, regéket is vittek színpadra, és jövőre, 2013-ban magyar népmeséket dolgoz fel a 14 középiskola. Megtekinthetjük A malacon vett királylányt, Az állatok beszédét, a Szegény ember hegedűjét és még sok magyar népmesét.

Kis József elmondta, hogy szeretnék, ha az ifjúság a színház eszközeivel ismerkedne meg a színház kincsivel. Az iskolapadban talán nem olyan érdekesek a drámák, de mikor a saját bőrükön érzik és tapasztalják azt, akkor közelebb kerülhetnek a művekhez, jobban átélik azt. Balázs Péter kiegészítette, hogy tapasztalatai szerint a diákok kifejezetten élvezik a felkészülést és az előadást is. „Nemes társasjátéknak” nevezte, miként együttesen fedezik fel a történelmi korokat, a kultúrát, irodalmat és korunk kérdéseit.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget