Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Hetekig tarthat a gázrobbanásban megsérült szolnoki társasház helyreállítása

2012.12.13 21:05. - Booster

Hetekig nem térhetnek vissza a lakók abba a társasházba, amelynek egyik lakásában gázrobbanás történt csütörtökre virradó éjszaka – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Hirdetés

S. Tóth Anikó elmondta: az első statikai vizsgálatát eredménye szerint hosszabb időt igényel, míg a romos falak ellenőrzése után kiderül, hogy azok mennyire sérültek, illetve az épület tartóelemei mennyire stabilak. Csak ezt követően tudják helyreállítani a lakásokat, ami hetekbe telik majd. Jelenleg annyi bizonyos, hogy az első emeleten három lakást szinte teljesen egybenyitott a robbanás: a falak eltűntek, a nyílászárók tokkal együtt kirepültek. A nagy légnyomás miatt kiszakadtak a lépcsőház üvegpaneljei is.

A közműveket ki kellett kötni, a házat rendőrök őrzik, de a lakókat rövid időre, felügyelet mellett, beengedték személyes dolgaikért.

A katasztrófavédelmi kirendeltségvezető felvette a kapcsolatot a szolnoki polgármesteri hivatal közbiztonsági referensével. Jelenleg annak felmérése folyik, hogy a hosszan elhúzódó helyreállítási munkák miatt szükséges-e átmeneti szállást biztosítani az érintetteknek.

Dávid Mónika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben közveszélyokozás megalapozott gyanújával indult nyomozás. A Szolnoki Rendőrkapitányság a felrobbant lakásban élő 26 éves, a detonációban könnyebb sérüléseket szenvedett férfit őrizetbe vette.

A Mikszáth Kálmán utcai négyemeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában történt a gázrobbanás éjfél után húsz perccel. Az épületből a tűzoltók tíz felnőttet és négy gyereket menekítettek ki, ők rokonaiknál töltötték az éjszakát.

- MTI -Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget