Ma 2018. 11. 13, kedd, Szilvia napja van.

A nippek életre keltek

2013.01.02 10:52. - Kovács Janka

Túléltük a 2012-t. Így-úgy, még ha ázottan is, mint egy kismadár, de itt vagyunk és szembenézünk a következővel. Majd a többivel is, míg bírjuk szuflával.


 

Az év utolsó napjaiban takarítottam. Furcsa megtisztulás ez, talán jobb a hányásnál és fürdésnél is. Idén elköltöztem otthonról, önálló, „felnőtt” életet kezdtem élni. Első fizetésemet gyorsan elvertem, ahogy egy 20 éves lányhoz illik: könyvre, ruhára, cipőre, kávézásokra, táskára és pipere cuccokra.
Nos, ott álltam december 27-én délután 3 órakor a káosz királynőjeként és lenéztem birodalmamra, ami több mint undorító volt. A szobában még csak a napos szemetek, de a szekrényekben az egész év kuplerája és törmeléke. Szemetes zacskót húztam elő és a szobában szétszórt piszkot kezdtem összekaparni. Lány létemre képes vagyok olyan kuplerájban élni, mint egy fiú. Miután elkészültem a felszíni rendrakással, jöhettek a szekrények és tartalmuk. Szembenéztem a 2012-vel. Pár emlék tárgyi megtestesülésétől érzelemmentesen váltam meg, míg másokat.. kezembe vettem és mosolyogva kalandoztam velük. Összegyűjtöttem őket és áttörölgetve a polcaimra tettem. Névnapomra festett kép barátnémtől, eredeti S.K., talán évtizedekkel később sokat ér majd. Szerelmes levél, szerelmes vers és kép, mikor egy januári hideg estén kaptam a hívást, hogy otthon vagyok-e és ki tudnék-e menni a ház elé, ahol szüleimen kívül a másik meghatározó ember állt a barnára festett lécek mögött. A suliban Jim Morrison emlékére készített sárkánygyíkkirály szénradírból, ami kéken kapaszkodott egész nap a tollamon. Több száz oldal emelt magyar érettségire felkészítő lap, de sok történelemből, infóból, angolból.. kivéve a matekot. A majdhogy üres ellenőrző is kezem ügyébe akadt, utolsó évben nem tartottam számon a jegyeimet, besaccoltam hogyan állhatok és bejött, jó eredménnyel végzetem. Milliónyi emlék és tettek leképeződései. Voltunk rosszak és voltunk jók, majd lehoz rólunk mindent a feketesmosó, mint abban a Kispál dalban is.

Két nap múlva, késő este készültem el. Munkám befejeztével rágyújtottam egy cigarettára, füstjén keresztül szemléltem eredményem termését. Az évet is úgy szívtam be, majd fújtam ki, mint ezt a halál rudat. Nyomot hagyott bennem, játszottam a füstjével, majd december 31-én elnyomtam a csikket. Paradox a cigaretta és a megtisztulás, de megkönnyebbültem. Takarítottam, selejteztem, visszaemlékeztem. Megtisztultam. Eltűntettem a mocskot. Elmondhatom, hogy tisztán indult az évem, idén csak azokat tartottam meg, ami kedves számomra. Ne várjuk, hogy ez az év jobb lesz, mint az előző, sok gyötrelem áll még előttünk. Inkább szeressünk szívből és éljünk békében megértéssel. Elcsépelt szavak ezek de higgyünk bennük.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget