Ma 2020. 4. 1, szerda, Hugó napja van.

Jótékonysági vetítésen mutatják be A messzi dél vadjai című filmet

2013.01.04 09:16. - Kovács Janka

Jótékonysági vetítés keretében mutatják be A messzi dél vadjai című, számos nemzetközi díjjal elismert amerikai filmet január 9-én este hét órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az előadás bevételének felét a Természetvédelmi Világalap (WWF) Hiúz Fajvédelmi Programjának támogatására fordítják.

Hirdetés

 

 A film a világtól egy gáttal elzárt közösség életét mutatja be, amely a természettel összhangban, ugyanakkor az elemek pusztító erejének kiszolgáltatottan éli mindennapjait. A cselekmény középpontjában a természet erőivel és a civilizáció vívmányaival a túlélésért folytatott küzdelem áll - olvasható a WWF MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Benh Zeitlin amerikai rendező amatőr szereplők közreműködésével készült alkotása elnyerte a tavalyi Sundance Filmfesztivál játékfilmes fődíját és operatőri díját, valamint a Cannes-i Filmfesztiválon is négy elismerést kapott, köztük a legjobb első filmnek járó Arany Kamera-díjat és a FIPRESCI díját. A kritikusok szerint a film jó esélyekkel indul az Oscar-díjért is.
    A messzi dél vadjainak magyarországi bemutatóját január 10-én tartják: Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a Mammut, az Allee, a Művész, a Puskin és a Toldi mozik is vetítik majd, de látható lesz Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Szolnokon, Kaposváron, Sopronban, Egerben és számos más településen is.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.04.01 (13. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget