Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

Sajátos ötletekkel kerülik meg a kijevi szórakozóhelyek a dohányzási tilalmat

2013.01.04 09:33. - Kovács Janka

Kijevben az éttermek és bárok tulajdonosai megtalálják a módját annak, hogyan kerüljék meg a dohányzási tilalomról december közepén életbe léptetett jogszabályt - írta a Szevodnya című ukrán lap.


 

December 16. óta Ukrajnában is tilos a dohányzás a nyilvános helyeken. Ugyanakkor az éttermek és egyéb szórakozóhelyek tulajdonosai számtalan módszert eszeltek ki, hogy a dohányzási tilalom miatt ne veszítsenek vendégeket. 
    A cikk szerint az egyik kijevi pókerklubban például a játékasztaloknál nem szabad rágyújtani, viszont külön dohányzószobát alakítottak ki kényelmes díványokkal. "A különszobában légtisztító berendezés működik, így a nemdohányzók nem panaszkodnak, és a dohányos vendégek is elégedettek" - mondták a klub vezetői. 
    Az ukrán főváros egyik népszerű pubjában különös módszert találtak ki. "Füstszagot éreztünk, ezért megkérdeztük a pincért, hogy mi is rágyújthatunk-e" - mesélte a pub egyik vendége. "A pincér erre nedves szalvétákat hozott nekünk, és azt mondta, csináljunk, amit akarunk". Ha ugyanis váratlanul razziát tartanának a hatóságok, akkor a vendég felel azért, mert tiltott helyen dohányzott, nem a szórakozóhely, hiszen ők hamutálat nem adtak neki.
    Egy étterem tulajdonosa elárulta, hogy a helyiség egy részét papíron bérbe adta egy fiktív cégnek. Az étterem azon részében szabad a dohányzás, ha pedig büntetést akarnak kiróni emiatt a hatóságok, kereshetik a nem létező cég tulajdonosát. 
    Az állami fogyasztóvédelmi felügyelőségnél a lapnak azt mondták, hogy eddig nem érkezett hozzájuk panasz éttermi dohányzás miatt. Kifejtették, hogy csak panasz esetén ellenőrizhetik soron kívül az adott intézményt, illetve előre 10 nappal kötelesek jelezni, ha soros ellenőrzést tartanak. Elárulták viszont, hogy telefonon már kaptak jelzést, hogy az ügyészség épületében dohányoznak, a felügyelőség viszont csak írásban tett panasz nyomán hajthat végre ellenőrzést.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget