Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Nagy hidegben nem ajánlott veszélyes árut szállítani

2013.01.07 14:59. - Kovács Janka

Külön e-mailben figyelmeztette a téli időjárás következményeire a veszélyes áru szállításával foglalkozó megyei vállalkozásokat a megyei iparbiztonsági főfelügyelőség.

Hirdetés

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, Nyíri Mihályné tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint célszerű a szélsőséges időjárásban átütemezni vagy korlátozni a veszélyes áruk szállítását.
Amennyiben erre nincs mód, úgy a katasztrófavédelem fokozottan figyelmeztet a szállító járművek biztonságos üzemeltetésére és a közlekedési szabályok betartására.
A főfelügyelő arról is beszámolt, hogy a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek is hasonló levelet kaptak a napokban. A hőmérsékletváltozás többletterhelést jelent a csővezetékeknek, szivattyúknak, előfordulhatnak dugulások, jégdugók, és figyelni kell a szigetelések állapotára is. Bajt okozhat a páralecsapódás, jegesedés, lefagyás.
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság folyamatosan ellenőrzi a veszélyes árut szállító járműveket, havonta tíz-tizenöt alkalommal ADR (közúti) illetve RID (vasúti) ellenőrzéseket végez. Az utolsó negyedéves összesítés szerint a 3 esetben szabott ki bírságot a főfelügyelőség, ezek több százezres nagyságrendűek. 
 
 
 
S.Tóth Anikó tű. zászlós 
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget