Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Sokkot kapott az asszony, tűzoltók mentették meg

2013.01.16 08:42. - Kovács Janka

Tűzoltó mentett meg egy sokkot kapott idős asszonyt Mezőtúron. A nő kedden este lakásában esett el olyan szerencsétlenül, hogy nem tudta levenni a tűzhelyről az ételt, ami füstölni kezdett. A tűzoltókat a szomszédok riasztották. A helyszínre érkező szolgálatparancsnoknak nem csak fizikai, de pszichológiai segítséget is nyújtania kellett az ijedtségtől sokkot kapott idős nőnek, akiket a mentők kiérkezéséig nyugtatott, vígasztalt, támogatott, állapotára felügyelt.


 

Kedden este hét óra körül riasztották a mezőtúri tűzoltókat egy első emeleti lakáshoz, ahonnan a szomszédok jelezték, hogy füst gomolyog. Az ott élő idős asszony nem nyitott ajtót, a kiérkező tűzoltók hátul, az erkély felől tudtak bejutni a lakásba. Baukó Péter tűzoltó százados, szolgálatparancsnok arról számolt be, hogy a lakásban sűrű füst volt, a tulajdonost a kamrában, a földön találták meg. Az idős asszony magatehetetlenül feküdt, de –vélhetően a sokk miatt- nem tudott állapotáról beszélni, szólni sem volt ereje, szinte lehetetlen volt vele kapcsolatot teremteni, így a szolgálatparancsnoknak arra is ügyelnie kellett, hogy esetleges komolyabb sérüléseit mozgatással, emeléssel ne súlyosbítsák. A helyszínre siető mentő kiérkezéséig ezért nyugtatni kezdte az asszonyt, megfogta a kezét, folyamatosan beszélt hozzá, nem hagyta magára. A százados beszámolója szerint a nő szerencsére olyan helyen feküdt, ahová nem jutott be a tömény füst.
Végül az asszonyt megfigyelésre kórházba szállították, a lakásban nem volt tűz, a gyors beavatkozásnak köszönhetően az idős asszony sem az életét, sem az otthonát nem veszítette el.
 
 
S. Tóth Anikó
tű. zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget