Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Örökre gyermek marad a 20 éves lány

2013.01.21 12:09. - Kovács Janka

X-szindrómában szenved az az amerikai lány, aki 20 éves kora ellenére egy 10 éves fizikai és 1 éves gyermek szellemi szintjén van. Az orvosok tanácstalanul állnak az eset előtt - adta hírül a Velvet.


Nevet kellett keresni annak a fejlődési rendellenességnek, amelyben a húszéves Brooke Greenberg szenved. Az X-szindrómának elkeresztelt betegség eredete homályos, az eredménye egyértelmű: a lány egy tízéves gyerek fizikai és egy egyéves gyerek szellemi szintjén van. Az orvosok eddig nem találták meg a génjeiben a felelős kromoszómát, de reménykednek, hogy Greenberg tanulmányozásával közelebb kerülnek az öregedés titkának megfejtéséhez.

1993. január 8-án az Egyesült Államok Maryland államában megszületett Brooke Greenberg. A kislány ugyan csekély súllyal született, ám egy sebészileg korrigálható csípőcsont-elváltozástól eltekintve semmi baja sem volt. Aztán ahogy teltek az évek egyre több betegség támadta meg a szervezetét, sokszor került életveszélybe. Gyomorfekélyt és agyvérzést is kapott, majd egyszer csak 14 napra elaludt. Az orvosok agydaganatot állapítottak meg nála, de később visszavonták a diagnózist, amikor a kislány felébredt.

 

A cikk folytatása itt!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget