Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Janikovszky kiállítás a Verseghy könyvtárban

2013.01.28 11:28. - Kovács Janka

 

Janikovszky Éva halálának tíz éves évfordulójára rendezett kiállításon a írónő személyes tárgyait, fényképeit és gyerekkori naplórészleteit is megtekinthetjük.


 

A tíz éves évforduló mellett meg kell említeni, hogy a Ha én felnőtt volnék című kötet 40 éve nyerte el a Deutscher Jugendbuchpreis német nyelvterületen az Év Gyerekkönyve című díjat is. Könyveit az óta több nyelvre is lefordították.

-Franciául, németül, angolul is kaphatóak a könyvei, tavaly Svájcban jelent meg két könyve, tavaly előtt szintén kettő, az idén egy spanyol könyvkiadó szerződött a Ha én felnőtt volnék kiadására, továbbá oroszul megjelent három könyve, japánban pedig hét könyv van a piacon – mondta Janikovszky János, az írónő fia. -Még mindig népszerűek édesanyám könyvei a gyerekek körében, aminek nagyon örülök –tette hozzá.

A kötetek majdnem olyan népszerűek, mint az elmúlt évtizedekben, a gyerekek szívesen olvassák, általános iskolai versenyeken gyakran hallhatóak részletek. Legnépszerűbb könyvei közé tartozik a Ha én felnőtt volnék mellett a Felelj szépen, ha kérdeznek vagy az Égig érő fű. Az első könyve 1957-ben jelent meg Csip-csup címmel, míg az utolsó felnőtteknek ajánlva került a boltokba 2002-ben, Ráadás címmel. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget