Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.

Bajnai Szolnokon – tüntetés a túloldalon

2013.01.31 20:19. - Kovács Janka

Bajnai Gordon országjáró körútja keretében ma érkezett Szolnokra. Míg ő az épületben válaszolt a lakossági fórum kérdéseire, addig a Garden Hotel túloldalán a Jobbik szimpatizánsai és a Fidelitas szervezete tüntetett.


Október 23.-át követően kezdődött el Bajnai Gordon országjáró körútja, Szolnokra a Szolidaritás meghívására érkezett. Célja, hogy tudassa az emberekkel, „van remény a változásra, ha összefog Magyarország, és ha megértjük, hogy a rossz kormányzást le kell váltani és helyette jó kormányzást lehet adni Magyarországnak ”.

Véleménye szerint a rossz kormányzásnak több, a mindennapokban jelentkező hatása van, mint az az 500 ezer magyar, aki jelenleg külföldön dolgozik, így ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 12%-a nem hazánkat erősíti. Folytatta, hogy a jelenlegi kormányzás ezzel kilátástalan helyzetbe hozta Magyarországot, a 2014-es választásokon pedig olyan politikai erőre van szükség, mely visszaadja a reményt és a hitet az embereknek, főleg országunk jövőjének, a fiataloknak. A volt kormányfő a „siker propaganda” kifejezése alatt reflektált Orbán Viktor vásárosnaményi és brüsszeli kijelentéseire: „ezzel szemben a tények azok, hogy a munkanélküliség valójában Magyarországon nő és növekedő pályán van, a gazdaság zsugorodik, az államadósság érdemben nem csökken, a nyugdíjvagyon egy részét elégették és ez hiányzik a jövőbeni nyugdíjakból, a felsőoktatásból pedig háromhavi pénzt von ki ez a kormány az idei évben, amit a legjobb főiskoláink és egyetemeink fognak elszenvedni”. Bajnai szerint fordulat kell Magyarországnak, a kormánynak már most el kell kezdenie a kármentesítést, hogy az „utánunk az özönvíz” politikát mérsékeljék, vagy megpróbálják mérsékelni azt a kárt, ami a következő években érhet bennünket. Hozzátette, hogy ideje lenne nemzeti értékeket képviselni és megszüntetni azt a harcot, ami megosztja a lakosságot.

Szerinte Szolnok jó alkalom arra, hogy megbeszéljék a gondokat, a szolnokiak hogyan élik meg a leszakadást és azt a lesújtást, mely az országban van és azt az elnehezülő életlehetőségeket, ami szorongatja őket.

Már a sajtótájékoztató előtt is vagy 50 fő állt a Garden Hotel előtt transzparensekkel, sípszóval és ludakkal. Két párt szimpatizánsai is hallatták hangjukat: a Fidelitas és a Jobbik is a helyszínen volt. A Fidelitas szolnoki szervezetének egyik tagja elmondta: „Bajnai Gordon ellen tüntetünk, aki egy négycsillagos luxusszállodában szidja a kormányt, gyalázza az országot, miközben az ő kormányzása idején az emberek rezsiköltségeik az egekig emelkedtek, eladósította az országot. Most tandíjat akarnak bevezetni, tönkre akarják tenni a családi adózást, illetve a termőföldet el akarják adni. Ez ellen tüntetünk.”

Tőlük nem messze a Jobbik szimpatizánsai is utcára vonultak. Baráth Zsolt Jobbikos országgyűlési képviselő is a helyszínen volt, aki Bajnai Gordont „bukott miniszterelnöknek” nevezte, szerinte Bajnai cionista érdekeket képvisel csakúgy, mint 2008-ban, mikor válságba akarta vinni az országot. Hozzátette, azért is jöttek ki tüntetni a Jobbik nevében, mert katasztrofális a helyzet: három millió ember szegénységben és mélyszegénységben él, többen pedig e szint felé haladnak. A Jobbik ezzel szemben azt ajánlja: „a régi (2010-es) programból mindent meghagyunk, amit még nem sikerült megvalósítani és kiegészítjük a 2014-es választási programunkat olyan pontokkal, amit az idő és az események aktualitása megkövetel: próbáljuk a 2014-es választásokon elsősorban azt képviselni, hogy a szociális katasztrófát, válságot és demográfiai válságot, mely erre az országra néz – megpróbáljuk megállítani” – fogalmazott Baráth Zsolt.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget