Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

2013.01.31 09:13. - Kovács Janka

Oroszországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban vendégszerepel az év első felében a Győri Balett, az együttes emellett megkezdte Az üvegház című produkció próbáit - mondta el Kiss János igazgató az MTI-nek.

Hirdetés

 

Nyizsnyij Novgorodban a magyar kulturális napok keretében rendezett kiállítás megnyitóján részleteket adnak elő a Magyar rapszódia című produkcióból február 7-én - ismertette az oroszországi programot az együttes vezetője. Hozzátette, hogy a Magyar rapszódiával tisztelgett Liszt Ferenc emléke előtt a Győri Balett a zeneszerző születésének 200. évfordulóján 2011-ben. 
    A nyugat-európai turnéra a Zorbát viszik áprilisban. Tizenkét előadásban mutatják be a jókedvű, az életet élni tudó munkásember történetét Ausztria, Svájc és Németország városaiban. Ifjabb Harangozó Gyula koreográfiáját Mikisz Theodorakisz zenéje kíséri.
    Kiss János szólt arról is, hogy a társulat megkezdte Az üvegház című kompozíció próbáit a horvát származású, Berlinben alkotó Leo Mujic koreográfussal. Schubert-muzsikára és az amerikai Philip Glass zenéjére készült a táncjáték. Főszereplője egy lány, aki elhatározza, hogy kitör a maga zárt világából, az üvegházból. Tettére környezete többféle módon reagál, van aki bátorságán csodálkozik, van, aki irigyli, s vannak, akik elítélik. A kompozíciót a IX. Magyar Táncfesztivál nyitóestjén láthatja a közönség június 17-én Győrben.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget