Ma 2020. 8. 12, szerda, Klára napja van.

Átadták a kardiológiai centrum elektrofiziológiai laborját

2013.02.01 11:39. - Kovács Janka

Ma volt a Hetényi Géza Kórház új laborjának ünnepélyes átadója. A kórház kardiológiai centrumának új laborja segítségével a szívritmuszavarok még pontosabb feltárására nyílik lehetőség. A labort a Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt is támogatja.


 

Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója a délelőtt folyamán elmondta, huszonöt éve van kardiológiai osztálya a kórháznak, amit mindig fejleszteni kell. A számok azt mutatják, hogy kiemelkedően magas a szív és érrendszeri megbetegedése száma és ez sok esetben halálhoz is vezet. A Szolnok Szívügyünk Alapítvány is sokat segít a kardiológiai centrumnak, az összefogásukkal jobb eredményt érhetnek el a betegségek megelőzésében és gyógyításában. „A szolnoki betegek kardiológiai ellátása megfelelő"- tette hozzá Dr. Bene Ildikó főigazgató.

Az együttműködési megállapodás aláírásának köszönhető, hogy létrejött a labor. Dr. Offner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója elmondta, az együttműködésük a szolnoki kórházzal 2006-ban jött létre. „Az invazív kardiológia eredményei alapján egyértelművé vált, hogy hazánkban is szükséges a szívkatéteres műtők mind nagyobb számban való működése. Elsősorban az akut szívizominfarktus korszerű ellátása tette szükségessé, hogy az ország egész területét lefedő hálózat jöjjön létre a súlyos állapotú, életveszélyben lévő betegek minőségi ellátása érdekében”. A jó szakmai háttérrel rendelkező Hetényi Géza Kórház és a kardiológiai intézetek együttműködésével színvonalas és pontos diagnosztikát tudnak majd felállítani és hatékonyabb lesz a gyógyulás.
A Szerencsejáték Zrt. mecénása több fejlesztésnek, egymilliárd forintot fordított a hasznos közösségi célok magvalósítására. Az egészségügynek is sokat segít, 258 millió forinttal támogatta az egészségügyi programok finanszírozását. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget