Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

9 éve van Facebook

2013.02.06 09:18. - Booster

Az eredetileg TheFacebook nevű szolgáltatás 2004 eleje óta érhető el a világhálón. A cégnek több mint 2000 dolgozója van és több, mint egymilliárd regisztrált taggal rendelkezik.


A közösségi platform 2004. február 4. óta működik és jelenleg a világ legnagyobb ilyen jellegű platformja. Az alapítók között volt Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum és Chris Hughes. A kezdetekkor a projekt még a thefacebook.com címen keresztül volt elérhető és eleinte nem is csatlakozhatott mindenki. A nyitás az indítás után egy hónappal következett be, ekkor kezdték a szolgáltatást elérhetővé tenni más kollégiumok hallgatói számára is. Az oldal végül 2006 szeptemberében nyílt meg teljesen a felhasználók előtt.

A kezdeti sikerek miatt a Microsoft 2007 októberében - 240 millió dollárért - 1,6 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben és a mai napig a Facebook egyik meghatározó partnerének számít. A Google szintén szeretett volna ilyen viszonyt kialakítani Zuckerbergékkel, de nem járt sikerrel.

A Facebook 2010-ben érte el az 500 millió regisztrált tagos álomhatárt, majd tavaly ősszel sikerült ezt is túlszárnyalnia: kiderült, hogy a platformnak már egymilliárd tagja van. A legtöbb tag az Amerikai Egyesült Államokból, Brazíliából, Indiából, Indonéziából és Mexikóból származik. A továbbított adatmennyiség arányosan nőtt a tagok számával, 2009 februári adat szerint 219 milliárd fotót töltöttek fel. Jay Parikh, a Facebook alelnöke 2012 augusztusában közölte, hogy a rendszereik naponta 500 terabájt új adatot dolgoznak fel, ennyi helyet foglal ugyanis a naponta feltöltött rengeteg fotó. A felhasználók emellett 2,5 milliárd bejegyzést osztanak meg egymással és naponta 2,7 milliárdszor kattintanak vagy a közösségi oldalon vagy más honlapokon a Like gombra.

Azonban a közösségi oldal története nem csak sikerekről szól, szinte minden szolgáltatásuk és új fejlesztésük nyomán adatvédelmi botrányok robbannak ki. A tavaly májusi tőzsdei megjelenést követő napok inkább kudarcnak nevezhetők, mint sikerszériának. A portál jelenleg keresőjét és üzenőjét fejleszti és a távlati céljai között szerepel egy saját VoIP-szolgáltatás létrehozása.

http://www.sg.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget