Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Széljegyzet - Beszélgetés a generációváltásról az Örkény Színházban

2013.02.19 08:26. - Kovács Janka

A generációváltás a téma az Örkény Színház Széljegyzet című beszélgetéssorozatának következő állomásán: a szombati program vendége Vekerdy Tamás pszichológus, Závada Péter költő és Polgár Csaba színész-rendező.

Hirdetés

 

 Az Apák és fiúk - generációváltás avagy generációs szakadékok címmel meghirdetett beszélgetést a színház Merlin avagy Isten, Haza, Család című előadásához kapcsolódva rendezik meg szombaton 16 órakor.
    Bűnösek-e a fiúk apjuk bűneiért? És az apák felelősek-e fiaikért? Tudunk-e együtt élni apáink értékrendjével, illetve tudunk-e élni azok nélkül? Van-e generációs szakadék? Hogy zajlik le egy nemzedékváltás? Szembe kell-e fordulnunk a szüleinkkel ahhoz, hogy felnőtté váljunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélget Bíró Kriszta Vekerdy Tamással, Závada Péterrel és Polgár Csabával.
    A Merlin avagy Isten, Haza, Család című, a HOPPart Társulattal közös produkcióként készült előadást az Örkény Színház az idei évad első felében mutatta be. A produkció Tankred Dorst Merlin, avagy a puszta ország című drámája alapján készült.
    A német író művében eredeti módon dolgozta fel az Artúr-mondakört és a kerekasztal lovagjainak történetét, mulatságos, de mégis elgondolkodtató "történelmi showt" írva Európa múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Mint Polgár Csaba, a mű rendezője korábban az MTI-nek elmondta, a darabban a szerző sajátos humorával, az idősíkok keverésével új legenda születik, amely saját világot teremt. Ritkán játszott műről van szó, amelynek saját olvasatát készítették el.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget