Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Fidesz: elvárható, hogy a fiatalok a tanulmányaik után egy ideig itthon dolgozzanak

2013.02.20 13:05. - Kovács Janka

A Fidesz szerint a fiatalok felsőfokú képzése befektetés az országnak, annak költségeit az adófizetők állják, ezért jogosan elvárható, hogy a fiatalok a tanulmányaik befejezése után egy ideig Magyarországon dolgozzanak - közölte Hoppál Péter, a párt országgyűlési képviselője a független Osztolykán Ágnes szavaira reagálva szerdán az MTI-vel.


 

    Osztolykán Ágnes szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánypártok az alaptörvényben akarják rögzíteni a hallgatók "röghöz kötését", illetve a felsőoktatási intézmények gazdasági autonómiájának felszámolását. A párt egyúttal felszólította a jobbikos, volt hallgatói önkormányzati elnök Szávay Istvánt, hogy tisztázza szerepét az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának hallgatói önkormányzata (HÖK) által a hallgatókról készített állítólagos listák ügyében.
    A fideszes Hoppál Péter az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: ahogy a magyar emberek többsége, a Fidesz is kitart amellett, hogy a fiatalok felsőfokú tanulmányai, amelyeket az adófizetők állnak, az ország számára jelentenek befektetést. Hozzátette, az emberek ezért jogosan várják el, hogy a fiatalok a tanulmányaik befejezése után egy ideig mindenképpen Magyarországon, Magyarországért dolgozzanak.
    Úgy fogalmazott: egyre több jel utal arra, hogy több hallgatói szervezet nem a diákok, hanem ellenzéki politikai szervezetek érdekeit képviseli. 
    A közleményben arra is kitért: a Fidesz bízik abban, az ELTE és a hatóságok vizsgálata mielőbb megnyugtató választ ad arra, hogy valóban "volt-e listázás", vagy az erről szóló információ csak a különböző pártállású hallgatói szervezetek egymás elleni hadjáratának a része.
    Az atv.hu kedden arról írt: a hallgatói önkormányzat éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték.
    Az adatbázis egyik szerkesztője és a hallgatói önkormányzat elnöke elismerte a listák létét, de azt állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki.
    Fábri György, az ELTE kommunikációs rektorhelyettese az MTI kérdésére azt közölte: az egyetem azonnali vizsgálatot indított az esetleges hallgatói listák ügyében, és minél előbb tisztázni szeretné a helyzetet.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget