Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Szalay fölháborítónak tartja az Olaj meccsen történteket

2013.02.21 15:40. - Kovács Janka

Szalay Ferenc lapunkhoz juttatta el közleményét, melyben fölháborítónak tartja az Olaj-Holon meccsen történteket. Időközben az Olaj KK is megjelentetett egy közleményt az esettel kapcsolatban.


 

A kedden a szolnoki Olaj és az izraeli Holon játszott egymás ellen az Eurochallenge kupa selejtezőjében. A kosármeccs után röppentek fel a cikkek arról, hogy állítólag nem engedték be a magyar zászlókat a kosármeccsre. Az előző cikkben, az MTI-hez eljuttatott közleményben a Jobbik azt írta: az intézkedés okát kereső kérdésre a szurkolók azt a választ kapták, hogy az izraeli csapat biztonsági vezetőjének az volt a kérése: ne engedjék be a magyar zászlókat, ellenkező esetben az izraeli csapat nem lép pályára. A szurkolói drapériákat sem engedték be, és a reklamáló szurkolókat a Fidesz által hozott törvényre hivatkozva a mérkőzésekről való kitiltással fenyegették.

Erre reagálva Szalay Ferenc polgármester az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:
"Amennyiben bárki megtiltotta a magyar zászló bevitelét a szolnoki csarnokba, akkor az fölháborító, megengedhetetlen, a nemzet jelképét egy magyar csapat mérkőzéséről senki sem zárhatja ki. Megengedhetetlen, hogy ilyen előforduljon Magyarországon, aligha hiszem, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény. 
A kérdésben természetesen egyeztettem a szolnoki klub vezetőivel, akik jelenleg a biztosítást ellátó céggel együtt vizsgálják a beléptetést megörökítő kamerák felvételét. Egyet biztosan állítottak, a Szolnoki Olaj KK nem utasított senkit a magyar zászló kitiltására. Bízom benne, hogy a jövőben inkább a klub kiváló eredményeiről, a magyar férfi kosárlabda nemzetközi helytállásáról szólnak majd a hírek, mert mindannyiunknak ez a legfontosabb" -mondta.

 
Időközben a Szolnoki Olaj KK honlapján egy közleményt jelentetett meg, melyben azt írják:
"A Szolnoki Olaj KK a közelmúltban megrendezett, negatív nemzetközi visszhangot kiváltó és a sportszerető közönség számára hátrányos szankciókkal járó labdarúgó mérkőzés kedvezőtlen tapasztalatai tükrében fokozott figyelemmel és az érintett szervezetekkel valamint a vendégcsapat biztonsági szolgálatával egyeztetett intézkedésekkel készült a Hapoel Holon elleni EuroChallange találkozóra.
A Klub - amely 50 éves fennállása alatt - elkötelezett híve annak, hogy a rendezvényein politikai -, vallási-, felekezeti hovatartozásra való tekintettel kirekesztő megnyilvánulások ne forduljanak elő.
A Klub a pályán elért eredményeket tartja az egyetlen mértékadó teljesítménynek, s ezen hitvallását elvárja a szurkolóitól, ellenfeleitől, minden kosárlabdát kedvelőtől.
A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. vezetősége ezúton kívánja megerősíteni, hogy a csapat mérkőzésein és rendezvényein a jövőben is minden eszközzel fel fog lépni bármilyen megkülönböztető megnyilvánulással szemben."

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget