Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

A száraz időben könnyen lángra kap a száraz növényzet

2013.03.01 08:28. - Kovács Janka

Száraz fű, nádas égett Szolnokon a Sashalmi út közelében csütörtökön délután. A tűzoltók azonnal  eloltották a mintegy húsz négyzetméteres tüzet, de a közelben egy másik helyen, a Motor útorn is füstöt észleltek.

Hirdetés

 

Száraz fű, nádas égett Szolnokon a Sashalmi út közelében csütörtökön délután. A tűzoltók azonnal  eloltották a mintegy húsz négyzetméteres tüzet, de a közelben egy másik helyen, a Motor útorn is füstöt észleltek.

Az egységeknek itt is be kellett avatkozniuk, viszont felmerült a szándékosság gyanúja, ezért az esetről a rendőrséget is értesítették, valamint a hatósági osztály is szemlét tartott.

Tavaly tavasszal a Sashalmi, Törteli, Motor úti sorozatos nádas és aljnövénytüzek oltásához 76-szor vonultak a tűzoltók, a vonulás, oltás összköltsége meghaladta a 2 millió forintot. A legnagyobb horderejű tűzben, március 18-án 6 órán át tartott a beavatkozás, 11 jármű volt a helyszínen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a gondatlanság tűzveszélyes lehet, a közveszélyokozás pedig büntetendő. A gazos, gyomos, elhanyagolt területek tulajdonosainak gondoskodniuk kell arról, hogy rendezett legyen a környezetük. 2012-ben egy eldobott csikk miatt 200 ezer forintos büntetést kapott egy férfi, aki gondatlanságával tüzet okozott, országos statisztika szerint az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A csapadékmentes, szárazabb, szeles időben számítani lehet arra, hogy ismét sűrűbben kell szabadtéri tűzhöz vonulni megyeszerte. Nem ajánlott szabadban tüzet gyújtani, helyette a kerti hulladék elszállítása vagy komposztálása javasolt, ez biztonságosabb, kevésbé tűzveszélyes eljárás.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget