Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.

Szemüveg viselési trendek a női divatban!

2013.03.01 14:19. - Kovács Janka

Kevés annyira változékony dolog van a mai világban, mint a divat. Évről évre újabb trendek jelennek meg az öltözködési kultúránkban és az ehhez szorosan kapcsolódó ruházati kiegészítők világában. Egy szép ruha jól harmonizál egy hozzá illő táskával, esetleg cipővel. A divatdiktátorok felismerték, hogy a klasszikus kiegészítők mellett van egy olyan karakterformáló eszköz a kezükben, amit a világon előbb-utóbb mindenki használni fog, ami nem más, mint a szemüveg.


 

A szemüveggel képesek lehetünk magunkat fiatalítani vagy öregíteni, szépíteni, de akár csúnyítani is. Számtalanszor felmerül a kérdés a szemüvegviselők körében egy-egy új szemüveg vásárlásakor, hogy milyet is válasszak? Mi lehet számomra divatos? Sajnos erre újabban egyre nehezebb választ adni, mert elmondható, hogy manapság szinte minden divat. Az utcán sétálva számtalan fiatal lányt lehet látni fekete és vastag, Woody Allen által fémjelzett szemüvegben, annak ellenére, hogy ez a stílus bizony nagyon kevés fiatalnak áll jól. Természetesen az ellenkezőjére is láthatunk példát, amikor a keret nélküli szemüveget választja valaki, mivel ebben az esetben a fordítottja a cél, rejtsük el a szemüveget az arcunkon.

De nézzük csak meg, hogy mit mikor érdemes is valójában választani, milyen trendek uralkodnak a szemüvegviselés kultúrájában.

A RETRO stílus

Talán a legnagyobb divat manapság életkortól és nemtől függetlenül. Ha valaki stílust akar magának teremteni ilyet érdemes választani, de jó odafigyelni azért arra, hogy nem minden ruhával mutat jól. Ezek a szemüvegek viszont kiválóan alkalmasak arra, hogy bármilyen dioptriát zökkenőmenetesen bele lehessen csiszolni, sőt még azok számára is ajánlott, akiknek vékonyított alapanyagú lencsével szükséges a szemüvegüket elkészíteni.

A keret nélküli stílus

Talán az optikus szakmában először ilyen szemüvegeket készítettek a szemüvegipar „ősidejében”. A legegyszerűbb volt a régi idők optikusainak a lencsét formára csiszolni, kifúrni, majd egy kis drótra felcsavarozni, és már kész is volt a szemüveg. Manapság pont ezek számítanak a legprecíziósabb úton elkészíthető szemüvegeknek. Ennél a technológiánál alkalmaznak olyan titánium alapanyagot, amit a NASA is használ az űrkutatások során. Ez sajnos megmutatkozik ezeknek a szemüvegegeknek az árban is. De ha valaki a világ legkönnyebb szemüvegét szeretné viselni, annak bizony a pénztárca mélyére kell nyúlni, cserébe viszont megkaphatja a láthatatlan extra kényelmet.


A tradicionális stílus

Ha valaki egyszerűre vágyik, mert nem szeretné, hogy az utcán úton-útfélen megnézzék a szemüvege miatt, valamint szereti a stabilitást és diszkrét, de nem kirívó eleganciát, annak a tradicionális szemüvegek közül érdemes választani. Ezek általában nagyobb méretűek, semlegesebb színvilágúak, ezzel is kerülvén a feltűnést. Viselőjük részére nem az a cél, hogy divatot teremtsen, hanem hogy legyen egy megbízható funkcionális szemüvege. Kiválóan alkalmasak ezek a szemüvegek kombinált lencsék használatára, valamint autóvezetésnél is szép nagy látóteret biztosítanak. Általában a középkorosztály körében elterjedtek.

A Szolnoki Tengerszem Optika nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden hölgy megtalálja ízlésének és kényelmének a legmegfelelőbb szemüveget. A Nőnap hete alkalmából különleges ajánlattal várja minden hölgy vásárlóját, amit egy hétig igénybe vehet bárki: http://www.tengerszemoptika.hu/akcioink

Valamint megtalál bennünket a Facebookon is:

https://www.facebook.com/pages/Tengerszem-Optika/199442553455977Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget