Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Figyelmeztetésnek szánták akciójukat a Parlamentnél demonstráló fiatalok

2013.03.11 14:04. - Kovács Janka

Figyelmeztetésnek szánták akciójukat a Parlament bejáratainál az alaptörvény negyedik módosítása ellen demonstráló középiskolások, akik csütörtökön közleményben ismertették, mi ellen tiltakoznak. A rendőrség az Országház déli autóbehajtója elől közben előállította a gápjármű-közlekedést blokkoló diákokat.


 

    Az MTI-hez eljuttatott kommünikéjükben a magukat fiatal demokratáknak nevezők arra szólítják fel a Fideszt, hogy tartsa magát 1989-ben megfogalmazott elveihez, programjához. 
    Szerintük az alaptörvény negyedik módosítása minden magyar állampolgárt megfosztana alapvető szabadságjogaitól. Tudatták, hogy tiltakoznak a hallgatói szerződés ellen, autonóm egyetemet szeretnének, nem fogadják el a hajléktalan emberek hatósági üldözését, a család fogalmának "kirekesztő leszűkítését". Szólásszabadságot követelnek, tisztességes kampányt és szabad választásokat akarnak, valamint független igazságszolgáltatást, államtól független egyházakat és egyházmentes államot. "El a kezekkel az Alkotmánybíróságtól!" - olvasható a közleményben. 
    A Hallgatói Hálózat egyetértését és támogatását fejezte ki "a jövőjükért kiálló" középiskolások felé. Az MTI-hez eljuttatott közlésükben azt írták, a megmozdulás célja nem a képviselők szabad mozgásának korlátozása, hanem a köz- és felsőoktatás válságának ismételt megjelenítése a nyilvánosság előtt. Arra kérték szimpatizánsainkat, jöjjenek a Kossuth térre, és "köszönjék meg a bátor kiállást a fiataloknak".
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget