Ma 2020. 7. 8, szerda, Ellák napja van.

Elfogták az áldozatát injekcióval elkábító újszászi rablót

2013.03.13 08:11. - Kovács Janka

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy újszászi férfit, aki a településen több alkalommal is injekcióval kábított el, majd rabolt ki egy helybeli lakost - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.


 

    Veres Éva tájékoztatása szerint a Szolnoki Rendőrkapitányság azt követően indított nyomozást folytatólagosan elkövetett rablás gyanúja miatt, hogy a sértett egy hete bejelentést tett a rendőrségen.
    A 64 éves újszászi férfi elmondta: napokkal korábban megjelent nála egy ismeretlen személy, aki az értéktárgyait követelte. Amikor azok átadását megtagadta, az elkövető bántalmazta, majd kábító hatású injekciót adott be neki, s attól öntudatlan állapotba került. Miután magához tért, észlelte, hogy a lakásából különböző berendezési tárgyai hiányoznak.
    A sértett szerint ezt követően még két alkalommal tért vissza hozzá a tettes, aki további értékeket követelve újból megverte, majd a korábbihoz hasonló módon ismét elkábította. Az elkövető a lakásból műszaki berendezéseket, kerékpárt és nyugdíjas igazolványt vitt magával.
    A szóvivő jelezte: a gyors intézkedések eredményeként a rendőrök a bejelentést követően órákon belül elfogták T. Gyula 41 éves helyi lakost, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.
    A lakásán tartott házkutatás során nagy mennyiségű, orvosi felhasználásra előállított kábító hatású anyagot tartalmazó fecskendőre bukkantak és az eltulajdonított értéktárgyak egy részét is megtalálták, azokat lefoglalták. 
    A férfit őrizetbe vették, majd a Szolnoki Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, elkövettek-e más bűncselekményt is a kábítószergyanús anyag felhasználásával.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget