Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Bővíti az ingyenes internet szolgáltatást a MÁV-START

2013.03.14 14:52. - Kovács Janka

A szolgáltatásfejlesztés keretében bővíti az ingyenes internet hozzáférést a MÁV-START Zrt. az InterCity és az budapesti elővárosi járatain - jelentette be Ungvári Csaba, a vasúttársaság vezérigazgatója csütörtökön a szolgáltató T-Systems céggel tartott közös sajtótájékoztatón, Budapesten.


 

    Elmondta: az utasok körében végzett felmérés szerint az eddigi 10 kocsiban már igénybe vehető ingyenes internet szolgáltatás népszerű az utasok körében, ezért döntöttek a bővítés mellett.
    Csütörtöktől újabb harmincegy kocsiban vehetik igénybe az utasok az ingyenes internetet, és várhatóan július végéig 735 MÁV-START személyszállító vagonban lesz elérhető okos telefonon és laptopon a szolgáltatás.
    A projekt megvalósításában a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő T-Systems Magyarország Zrt. szállította a megoldást, és biztosítja a folyamatos wifi-szolgáltatást.
    Ungvári Csaba kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szolgáltatót közbeszerzésen választották ki. A MÁV-START havonta routerenként 4260 forint díjat fizet a szolgáltatónak, az eszközök beszerelését a MÁV-Gépészet végzi, ennek költsége a 735 kocsiba mintegy 100 millió forint.
    A MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezzel a szolgáltatásukkal a nyugat-európai vasúttársaságok között élen járnak.
    Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a vonaton történő szolgáltatás annyiban tér el a többitől, hogy a kocsikba beszerelésre kerülő eszközök minősége meghaladja az átlagot, alkalmasak a szélsőséges hőmérséklet elviselésére, jól bírják a rázkódást, a mozgást. A mozgó járművekben történő szolgáltatásnál pedig figyelni kell arra, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon a 3G mobilhálózat. A vonaton szűrik az elérhető tartalmat, elsősorban levelezésre, portálok olvasására, közösségi oldalak látogatására, kapcsolattartásra, munkavégzésre alkalmas a vonaton ingyen igénybe vehető szolgáltatás.
    A MÁV-START tájékoztatása szerint eddig és jelenleg is az érintett járművek a Budapest-Keleti-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati útvonalon közlekednek, a bővítésnek köszönhetően pedig csütörtöktől a budapesti, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki és pécsi utasok egy része is internetezhet a vonatokon. Áprilistól az ország többi IC- és elővárosi vasútvonalán is találkozhatnak az utasok a fejlesztéssel.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget