Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Uniós támogatásból bővítették a tiszafüredi Kossuth Gimnázium épületét

2013.03.14 09:14. - Kovács Janka

Több mint 300 négyzetméter alapterületű épülettel bővült a tiszafüredi Kossuth Gimnázium annak a projektnek a keretében, amely döntően az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg - közölte Dorcsákné Papp Márta pályázati referens az MTI-vel.

Hirdetés

 

    A több mint 300 millió forint értékű fejlesztés 95 százalékát az EU finanszírozta, a 2010-ben sikeresen pályázó tiszafüredi önkormányzat önerőként a fennmaradó 5 százalékot fedezte. 
    Az idén 45 éves tiszafüredi gimnázium annak idején 360 diák befogadására alkalmas iskolaként épült meg, napjainkban már csaknem dupla annyi fiatalt oktatnak ott. A tanítás eddig nemcsak tantermekben, hanem szertárakban, klubszobákban, illetve a központi épülettől mintegy 500 méterre, szükségtantermekben folyt - ismertette Dorcsákné Papp Márta. 
    A projekt keretében 304 négyzetméternyi alapterülettel bővítették az épületet, 9 tanterem, 3 csoportszoba és egy előadó épült a szükséges mellékhelyiségekkel. A bejárati épületrész homlokzati szigetelést kapott, az iskola külsejét felújították. 
    Kosdi Attila tervező elképzelései alapján a kiviteli terveket Mike Ferenc készítette, a kivitelezést az egri Imola Konstrukt Kft. végezte. A város pénzügyi helyzete miatt kétszer rövid időre leállították a munkálatokat, de végül sikerült határidőre befejezni a munkát.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget