Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Helikopterrel szökött meg két fegyenc Kanadában

2013.03.18 10:23. - Kovács Janka

Fényes nappal, helikopteren szökött meg vasárnap két rab egy fegyházból a kanadai Quebec tartományban, nem sokkal később azonban elfogták őket.


 

    A 33 éves Benjamin Hudon-Barbeau és a 36 éves Danny Provencal a Montrealtól 60 kilométerre északkeletre található Saint-Jérôme fegyházból szökött meg, a rendőrség közlése szerint helikopterről lebocsátott kötélbe kapaszkodva. A St. Catharines Standard című lap internetes változata szerint a Heli-Tremblant nevű cég helikopterét két fegyveres álturista térítette el, és kényszerítette a fegyházhoz.
    A helikoptert és pilótáját a börtöntől mintegy 85 kilométerre, Mont-Tremblant területén megtalálták a rendőrök. A jármű vezetőjét sokkos állapotban kórházban ápolják. 
    Hudon-Barbeau felhívott egy montreali tévéadót és egy rádióállomást, hogy bejelentse: torkig van a rabélettel, és kész meghalni, de nem adja meg magát. Az állította, hogy megsebesült a lábán.
    A quebeci rendőrség vasárnap este bejelentette, hogy Chertsey körzetében elfogott több személyt, köztük a két szökevényt.
    Hudon-Barbeau-ról az írta a helyi sajtó, hogy fegyveres bűncselekményekért ült, és hogy összeköttetésben áll a Pokol Angyalai motoros bandával. Gyilkossági kísérlet miatt is vádat emeltek ellene, de felmentették. Provencalról csak annyit írtak, hogy "bűnlajstroma hosszú".
    A saint-jérôme-i fegyházban mintegy félezer rabot őriznek. A büntetés-végrehajtási intézményben a múlt hónapban egy tucatnyi fegyenc fellázadt.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget