Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

193db a hóvihar okozta károk száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2013.03.22 15:50. - Kovács Janka

 

A Generali jelentése szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 193 darab hóvihar miatti kár keletkezett a múlthétvégén. 


 

Senki nem számított március közepén ilyen intenzitású hóesésre, a hirtelen bekövetkezett időjárás változás sokak vagyontárgyaiban kárt tett, nem is beszélve az esetleges balesetekről. A Generali jelentése szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 193 darab hóvihar miatti kár keletkezett a múlthétvégén. A biztosító szerint a becsült kárérték összege 10 millió Ft, melyből már 1,4 millió Ft-ot már kifizetett a társaság. A legtöbb, 31 db Karcagon történt, a listán Szolnok követi 20-szal, majd a harmadik helyen Kunhegyesen történt 12 káreset és kevéssel mögötte pedig Tiszaörsön történt 10. A Generali országosan több mint 1 milliárd forintra becsülte a hétvégi hófúvások miatt keletkezett lakossági vagyonkárok összértékét, melyből már 30 millió forintot ki is fizetett. Több mint 6000 vagyonkár-bejelentést regisztrált eddig a biztosító, 4500 esetben a viharkárok okozták a bajt, azonban 500 bejelentés érkezett tetősérülésről, beázásból adódó károkra, 600 esetben pedig a kiolvadt élelmiszer miatt jeleztek a károsultak. 325 esetben tettek bejelentést a rossz útviszonyok miatt közeledési balesetek miatt, ezek összege 180 millió Ft.

A hétvégére újabb nagy intenzitású havazást jósolnak a meteorológusok, így aki teheti, az északi, északkeleti megyékben, ha nem muszáj, ne induljon útnak. A Generali biztosító az esetleges újabb bejelentési hullámra felkészülve meghosszabbított műszakban fogadja majd az ügyfelek jelentkezését, és megerősített létszámmal végzik majd a helyszíni szemléket a mielőbbi ügyfélkiszolgálás érdekében.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.15 (27. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget