Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Meteorológia: estére mindenhol mérséklődik szél

2013.03.22 13:52. - Kovács Janka

A kora délutáni óráktól fokozatosan mérséklődik a szél, és estére várhatóan már mindenhol 60 kilométer/óra alá csökken a sebessége. Ezzel együtt a havazás és a hófúvás is gyengül, szombaton már nem várható veszélyes időjárási jelenség.


 

    Jelenleg az ország tizenhárom megyéjében - Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest - és Budapesten is citromsárga, vagyis elsőfokú riasztások vannak érvényben a viharos szél és közülük több helyen a hófúvás miatt is. 
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott péntek délelőtti figyelmeztető előrejelzésében azt írta: északkeleten és az ország középső sávjában a déli, kora délutáni órákig viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések várhatók, majd ezek az esti órákig fokozatosan 60 kilométer/óra alá mérséklődnek.
    Északkeleten a délutáni, esetleg kora esti órákig folytatódik a váltakozó intenzitású havazás, legtovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén. A hó valószínűleg Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye keleti felében marad majd meg. Ezeken a területeken az esti órákig nagyjából 5 centiméternyi friss hó hullhat. Hófúvásra is ott kell számítani, mivel másutt döntően 0 fok felett alakul a nappali hőmérséklet.
    Mint írták, a jelenleg még Jászberény-Szolnok-Szeged vonalában jellemző időszakos havazás, illetve havas eső a következő órákban tovább gyengül. A magasabb hőmérséklet miatt hófúvás ezeken a területeken egyre inkább már csak Szegedhez közeledve lehet jellemzőbb - tették hozzá.
    Szombaton a kritériumokban felsorolt veszélyes időjárási jelenség nem várható - írta a meteorológiai szolgálat.
 
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget