Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Szolnoki siker a Magyar Motorépítő Bajnokságon - képgalériával

2013.03.25 10:11. - Booster

Az elmúlt hétvégén a Magyar motorépítők mérkőztek meg, hogy ki készíti el az ország legszebb motorját. Ebbe a versengésbe szállt be a szolnoki Zsemlye Csaba is Harley-Davidson FLHT Electra Glide motorjával, ahol ,,BAGGER" vagyis dobozos kategóriában első helyezést ért el.


Tények

,,Nincs még egy olyan motorkerékpár márka a világon, amelynek akkora kultusza lenne, mint a Harley-Davidsonnak. Ismertsége – legalábbis a világ motorizált részén – a Coca-Coláéval, a Marlboróéval és a McDonald’s-éval vetekszik, a motorosok között pedig mindenképpen kivételes helyet foglal el. Az ember egy valamilyen motorral motorozik, de egy Harleyval együtt él – márpedig ez hatalmas különbség."

 

Nagyításhoz klikk a képre
Csaba a szolnoki V2 BIKERS Szolnoki Motorosok Baráti Körének presidentje (elnöke) négy éve vásárolta a motort. A festés, a tószegi Szabó Erik Paintbox Airbrush műhelyében készült.

  • Csaba, miért pont a Harley-Davidson-t választottad motorodul?

       A Harley Davidson több, mint egy motormárka, a Harley Davidson életmód, életérzés.  Azt bátran kijelenthetem, hogy sem műszakilag, sem kényelem szempontjából nem ez a ,, legjobb” motor, de ha kiválasztanánk a most gyártott motorokból egy-egy típust és azokkal megállnánk egy forgalmas parkolóban, akkor a Harley lenne az első amit az emberek körbeállnának.

  • Te a Bagger, vagyis dobozos kategóriában indultál a versenyen.  
  • Miért pont ilyen motort választottál?

A csapatunkkal, a V2-vel nagyon sokat túrázunk. Nekem ez a motor nemcsak egy kiállítási modell, vagyis nem dísznek van, hanem használati tárgy, amivel hosszú túrákat teszünk minden évben. Fontos volt a szélvédelem és a jó pakolhatóság.

  • Beszéljünk a festésről. Honnan merítetted az ötletet?

Erik barátommal dugtuk össze a fejünket, hogy milyen festést is tegyünk a motorra. Mivel nagy felületek álltak a rendelkezésünkre, ezért széles lehetőségek nyíltak meg előttünk. A motor márkáját figyelembe véve találtuk ki azt, hogy ráfestjük a Harley-Davidson történetét. Így rákerült az 1903-as „alapító atyák” képe, pin up lányok,  a régi deszka pályák egy modellje, a Harley-Davidson és a Marlboro Man film főszereplője és a természetesen a családom.

  • De nem csak a festés különleges ezen a motoron, hanem át is szabtad jó néhány helyen?

Igen, a hódmezővásárhelyi Harley-Davidson Kereskedés szerelő csapatával közösen alakítottuk át a motort. Megmagasodott a kormány, az irányjelzők, a lámpák, a kipufogó mind-mind átalakításra került. Átszabtuk a kipufogót is, egyedül a motorhoz nem nyúltunk. Vigyázni kellett arra, hogy elkerüljük a ,,giccsességet".

 

  • Milyen volt a verseny?

Nekem nagyon fontos, hogy a motor szépsége mellett, a használhatóság is szem előtt legyen. Ezért azok a motorok tetszenek, amik praktikusak és használhatóak. Nagyon sok gyönyörű motor volt a kiállításon, és szerencsére többségük valóban közúton is használható.

  • És mi újság a csapattal? Mit csináltok ebben az évben?

Több hagyományos szolnoki rendezvényt megcsinálunk újra, így a fiatalok nevelése kapcsán újra lesz a Rendőrséggel közösen Közlekedés Biztonsági Tréningünk. A tavaly első alkalommal megrendezett „Tábortűz Motorosokkal” rendezvényünk július 25-én lesz a Tiszai Hajósok terén. Emléktúrát szervezünk szeptemberben elhunyt klubtársunk, Kapás József tiszteletére és természetesen több túrát is beterveztünk, elsősorban belföldre.

 

  • Akkor ezeken a helyeken akár megnézhetjük közelebbről is a motorodat?

Igen.

Gratulálunk az eredményedhez, és ahogy szokták mondani „Széles utat és olcsó benzint” kívánunk neked erre az évre is!

Képgalériánk itt megtekinthetőHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget