Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Szolnok megyében az utak járhatóak, nincsen hótól elzárt település

2013.03.26 08:15. - Kovács Janka

 Nincsen hótól elzárt település Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol minden út járható – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden hajnalban az MTI-vel.

Hirdetés

 

   S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a hajnali órákig Jász-Nagykun-Szolnok megye területén összesen 8 balesethez hívták a tűzoltókat. Ebből egyetlen helyszínen kellett súlyos sérültekről gondoskodni: egy hétfőn este tíz óra előtt, a 4-es számú főút Kisújszállást elkerülő szakaszán történt balesetben két ember sérült meg súlyosan, miután két személyautó összeütközött.
    Az éjszaka folyamán mindössze egy elakadt kamiont kellett kimenteni Szolnokon a Mester útnál – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: a közútkezelő éjfélig 27, onnantól 28 munkagéppel folyamatosan tisztította a megye útjait, amelyek mindegyike járható, hótól elzárt település nincsen.
    Továbbra is érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs riasztása a ceglédi, a jászberényi, a karcagi, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a nagykátai, a szolnoki, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi kistérségek területén. Itt a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat emelhet. A helyi információkról bővebben az AKTÍV Rádió adásában hallhatnak az érintettek.
    A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a nap folyamán az ország számottevő részén továbbra is lehet számítani változó intenzitással havazásra, amelynek során késő estig további 5-15 centiméter friss hó hullhat.
    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kéri az autósokat: mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról és kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Csak a téli időjárásnak megfelelő járművel induljanak el, valamint lassabb közlekedésre és fennakadásokra is számítsanak.  
Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetőek az OMSZ honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.
 
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget