Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Jobbik: a kormány tegyen határozott lépéseket a magyarság pusztulásának megállítása érdekében

2013.04.03 15:08. - Kovács Janka

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a népszámlálási adatok ismeretében tegyen meg mindent a "magyarság pusztulásának megállítása érdekében". Erről Sneider Tamás a párt alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.


 

    Emlékeztetett rá, hogy a 2011 októberi népszámlálás adatai szerint Magyarország lakossága 10 év alatt 260 ezer fővel csökkent, a magyarság pedig ennél is nagyobb arányban - 400 ezer fővel - és csak a 130 ezer bevándorlónak köszönhető az egész ország népességének kisebb arányú csökkenése.
    A jobbikos politikus szerint tehát jelenleg 8,6-9 millió azoknak a száma, akik magyarnak vallják magukat és Magyarországon is élnek. 
    Hangsúlyozta: ennek a problémának a megoldása érdekében szakítani kell azzal a gazdaságpolitikával, amely "gyarmati sorba taszította Magyarországot és amelynek egyetlen célja az emberek kizsákmányolása", mert a Jobbik álláspontja szerint a magyarság fogyása egyenes arányban áll az emberek kizsákmányolásának, illetve a gyarmatosításnak a mértékével.
    Ennek érdekében Sneider Tamás szerint egyrészt valódi vidékfejlesztésre van szükség, amelynek keretében munkahelyeket kell létrehozni a kistelepüléseken. Ez a Jobbik szerint a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a kereskedelem vagy a gépgyártás állami szintű fejlesztésével valósulhat meg.
    Emellett az ellenzéki párt felszólítja a kormányt a családi adókedvezmény teljes körű igénybevételének megteremtésére, valamint a szülésből visszatérő nők számára a négyórás részmunkaidő lehetővé tételére a teljes állami szektorban.
    Sneider Tamás beszélt arról is, hogy a népszámlálás adatai szerint másfélszeresére nőtt a nemzetiségüket vállalók száma az országban. Úgy fogalmazott: ennek oka, hogy ma "mindennek megéri vallani magunkat, csak magyarnak nem", és ez pedig "a kisebbségeket érő pozitív diszkriminációnak köszönhető", létezik ugyanis "többséggel szembeni rasszizmus".
    Szerinte a nemzetiségüket vállalók arányának növekedését az is elősegíti, hogy a kisebbségi önkormányzatokon és az oktatási rendszeren keresztül az állam jelenleg pluszforrásokkal támogatja a kisebbségeket.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget