Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Kelet-Magyarországot segítő programot hozott létre az MSZP

2013.04.05 18:19. - Kovács Janka

 

Hatvanhat oldalas, hét megyére kiterjedő Kelet-Magyarországot segítő programot készített el az MSZP.


 

Az MSZP mai sajtótájékoztatóján mutatta be azt a hatvanhat oldalas programot, mely segítené a kelet-magyarországi régió fejlődését. Az párt szerint azért van erre szükség, mert szerintük a Fidesz lemondott az ország e területéről, ahol például a szegénységi ráta sokkal magasabb, mint a nyugati részen – fogalmazott Csák László, az MSZP Szolnoki Szervezetének elnöke. Szerintük a régiót felzárkóztató politikai eszközök segítségével lehetne javítani ezen a problémán, ezért is dolgozták ki a hét megyére kiterjedő programot. Iváncsik Imre szerint tudatos, tervszerű, határozott programra van szüksége a leszakadó félben lévő keleti országrésznek, mely segít felzárkózni és javítani az emberi életet. A programtervet már 14 szervezetnek eljuttatták, mely olyan pontokat tartalmaz, mint:
- A munkahelyteremtésnek az elősegítése – „Munkanélküliből munkavállalóvá válók után fizetendő közterhekről mondjon le az állam 1 évig, Azonos személy esetén 5 évente 1 alkalommal.”
- Legyen konkrét kezdeményezés az Európai Unió felé az elmaradott térségek felzárkóztatására - „Új, a régiót segítő uniós politika: a magyar kormány fogalmazzon meg speciális, a régiót segítő támogatási javaslatokat az Európai Unió számára.”
- Legyen regionális fejlesztési program és alap is hozzá – „Integrált regionális fejlesztési program – térségben működő a fejlesztést szolgáló kormányzati szerv – regionális fejlesztési alap egyidejű létrehozása a felzárkózás érdekében, Észak-kelet Magyarországi, Miskolc központtal.”
- Az oktatás területén újra 18 évig tartson a tankötelezettség és minden óvodás korú gyereknek legyen biztosított az óvodai férőhely, mert: „A nehéz sorban felnövő gyermekeknél iskolás korra tapasztalható tanulási és beilleszkedési hátrányok jelentős része az óvodás évek alatt kezelhető, felszámolható.”
Továbbá minden településen biztosítsák az állami- ill. önkormányzati oktatást, ezekben a világnézeti semlegesség elve érvényesüljön.
A párt az oktatás területén szeretné még növelni a tanórán kívüli oktatás, nevelés, fejlesztés lehetőségét, feltételét és helyszínét, de fordítsanak figyelmet az egészséges életmódra, a természeti- és társadalmi környezet fejlesztésére, a lokálpatriotizmusra, a szolidaritásra és felelős polgári magatartásra is.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget