Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

A legtöbben átaludták a földrengést Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2013.04.23 08:23. - Kovács Janka

Földrengés rázta meg Jász-Nagykun-Szolnok megyét a Richter-skála szerinti 4,8-4,9-es erősséggel. - tájékoztatott S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hirdetés

Éjjel fél egyig mindösszesen kilenc bejelentés érkezett a megyei műveletirányításhoz. Jellemzően a jászsági térség, Jászárokszállás, Jászapáti, Jászberény, Jászfényszaru és Tiszabura volt érintett. A bejelentők arról számoltak be, hogy olyan érzésük volt, mintha egy nagy kamion vagy vonat haladt volna el házuk mellett, volt aki halkabb morajlást is hallani vélt. Sérülésről, balesetről, épületkárról egyelőre nem érkezett bejelentés. A katasztrófavédelmi megbízottak és a közbiztonsági referensek délelőtt mérik fel, hogy a megyében történt-e egyéb, a földmozgáshoz kapcsolódó kár. 

Kiszely Márta szeizmológus elmondta: sok hívást kaptak az országból, többek között Budapestről, Jászapátiból, Fótról. A rengés epicentruma Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, Tiszaug, Tiszasas térségében volt, mintegy 6 kilométer mélységben.

    Legutóbb 2013. február 16-án mértek Magyarországon földrengést, akkor a Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű rengés este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében.
 
 
MTI/Szolnoki Napló


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget