Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Iparűzési adó: május 31-ig van a határidő

2013.05.07 11:30. - Kovács Janka

Idén a papír alapú nyomtatványok mellett interneten, elektronikusan is be lehet adni a helyi iparűzési adó bevallási kötelezettséget. A nyomtatványokat a www.szolnok.hu/adougyek oldalon megtalálhatóak.


 

Közeleg a határidő: a vállalkozóknak 2012. évi helyi iparűzési adó bevallási kötelezettségüket 2013. május 31-ig kell teljesíteni. Ezt ettől az évtől az eddigi papíralapú bevallás helyett elektronikus úton is megtehetik. (Ebben az ÁNYK kitöltő program segít, a bevallást ellenőrzés után az ügyfélkapun keresztül elektronikusan nyújthatják be.) Tavaly az érintett közel tízezer szolnoki adózó mintegy fele már elektronikusan látott hozzá a bevallásnak, amit akkor kinyomtatás után postai úton küldhetett be. A cél az, hogy minél előbb átálljon a rendszer az elektronikus bevallásra, papírt, postaköltséget és időt megtakarítva ezzel mind az adózónak, mind az önkormányzatnak.
 
Amennyiben az adózó nem saját jogán, illetve nem törvényes képviselőként nyújtja be a helyi iparűzési adóbevallást, úgy a bevallás benyújtását megelőzően az adóhatósághoz bejelentést és hozzá kapcsolódóan állandó meghatalmazást, megbízást kell tennie. A bejelentést és a hozzá kapcsolódó meghatalmazást, megbízást kiállítva és aláírva kell benyújtani az Adóügyi Osztályhoz.
 
A bevallás és a bejelentés, illetve az állandó meghatalmazás, megbízás letölthetőek a www.szolnok.hu/adougyek honlapról, ahol a kitöltéshez útmutatók, valamint további információk is megtalálhatók.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget