Ma 2020. 7. 11, szombat, Nóra, Lili napja van.

Romboló vihar volt Jászapátiban

2013.05.07 08:27. - Kovács Janka

A tegnapi vihar következtében a Jászapátiban tomboló szél több ház tetejét megrongálta, vezetékeket szakított el, fákat csonkított meg – tájékoztatott S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hirdetés

 

Hatalmas erejű, rövid ideig tartó, de sok esőt hozó viharos szél érkezett hétfőn délután Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. A korábban közölt narancs riasztásra figyelmeztető előrejelzések beigazolódtak, a csapadék és a szél főképp Jászapátin okozott gondot. A megyei műveletirányítás folyamatosan fogadta a bejelentéseket, és ütemezetten irányította a mentést, kárfelszámolást. A Jászapátiban tomboló szél több ház tetejét megrongálta, vezetékeket szakított el, fákat csonkított meg. Az érintettek segítségére sietett a jászberényi, jászkiséri és hevesi hivatásos tűzoltókon túl  a Jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület állománya is.
Két helyi családról kellett gondoskodni, mert az eső és a szél miatt lakhatatlanná vált a házuk. Minkét családot rokonok fogadták be ma éjszakára, az önkormányzat azonnal intézkedett, hogy elhelyezésükről gondoskodjon.
 
Nagy Attila tűzoltó őrnagy, polgári védelmi főfelügyelő arról tájékoztatott, hogy a vihar elvonultával azonnal megkezdődtek a beavatkozások, ennek köszönhető, hogy a csaknem ötven bejelentés több mint felénél este hétre be is fejeződtek a tűzoltói munkálatok. Senki nem sérült meg, a lakosságvédelmi intézkedésben öt felnőtt és hat gyermek érintett


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget