Ma 2018. 9. 20, csütörtök, Friderika napja van.

Bostoni robbantás - Az FBI által lelőtt csecsen férfi fegyvertelen volt

2013.05.30 10:31. - Kovács Janka

Fegyvertelen volt az a csecsen férfi, akit atlantai otthonában kihallgatás közben lőtt le egy FBI-ügynök, s aki jól ismerte a bostoni merénylet egyik feltételezett elkövetőjét, Tamerlan Carnajevet - írja csütörtökön a The Washington Post című amerikai napilap.


    Az újság internetes kiadásában megjelent írás szerint egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes elmondta, hogy amikor a 27 éves Ibragim Todasevet négy nappal a bostoni robbantás után, május 22-én kihallgatták atlantai otthonában, a férfi rávetette magát egy FBI-ügynökre, és felborította az asztalt, de nem volt nála sem pisztoly, sem kés. Egy másik illetékes is azt mondta, hogy Todasev fegyvertelen volt.
    Az incidens akkor történt, amikor a rendőrök magára hagyták az FBI-ügynököt Todasevvel, s ekkor már órákon át zajlott a csecsen férfi kihallgatása. A The Washington Postnak nyilatkozó forrás szerint az FBI-ügynök "néhány karcolással és horzsolással" megúszta a támadást.
    Az incidens napján az FBI közleményt adott ki, amely szerint Todasevet a bostoni robbantással összefüggésben hallgatták ki. A sajtóban azonban olyan értesülések jelentek meg, hogy egy két évvel ezelőtti drogügylet idején elkövetett hármas gyilkosság miatt folyt ellene nyomozás, a férfi beismerő vallomást tett, és a bostoni merénylet egyik elkövetője, Tamerlan Carnajev ellen is vallott. 
    A sajtóban korábban megjelent rendőrségi kiszivárogtatások szerint Todasev a kihallgatáskor kést rántott, és megsebesített egy FBI-ügynököt. Voltak olyan értesülések is, hogy megpróbálta megkaparintani az FBI-ügynök fegyverét.
    Egy tekintélyes amerikai iszlám jogvédő szervezet szerdán felszólította az amerikai igazságügyi minisztériumot, hogy az ügyben független nyomozást folytasson le.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget