Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Mobilgátjával aratott sikert egy szolnoki egyetemista Houstonban

2013.06.09 10:20. - Kovács Janka


Mobilgátként használható találmányával nyert bronzérmet Szalóki Csaba szolnoki egyetemista az egyesült államokbeli Houstonban rendezett fenntarthatósági olimpián, amelyen 68 ország versenyzői között egyetlen magyarként vett részt - írta szombati számában az Új Néplap.


    Az I-SWEEEP (International Sustainable World Projekt Olimpiad) nevet viselő verseny küldetése, hogy felkeltse az érdeklődést a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák iránt, és praktikus megoldásokkal szolgáljon rájuk. A vetélkedőn három kategóriában - energia, mérnöki tervezés és környezet - értékelték a közel hatszáz projektet - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban.
    A szolnoki egyetemista bronzéremmel jutalmazott mobilgátja vagy lapgátja a gyorsan érkező és levonuló árvízzel szemben alkalmazható. A horganyzott lemezből készíthető, egyszerű kivitelezésű lapgát szerkezetéből adódóan viseli el a hidrosztatikai nyomás által keletkezett feszültséget. Az árvíz elleni védelmet a szerkezetre  helyezett és rögzített speciális fólia látja el. A könnyen mozgatható lapgát több állapotig szétnyitható, így más-más vízmagasságnál is bevethető - ismerteti a cikk a találmányt.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget